By december 13, 2015 4:05 pm Lees verder →

Recept ( voor Kerst of zo) – Tam konijn-van-de-heer-des-huizes met noedels

Roerdalen – Op deze site (www.roerdaljournaal.nl) de komende tijd een aantal recepten voor Kerstmis en Oud en Nieuw. Deze keer Tam konijn-van-de-heer-des-huizes met noedels, die u ook vervangen mag door ander deeggerechten of zelfs frites.

Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 30 min
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

– zout
– bloem
– 500 g tomaten
– scheutje water
– 4 kopjes noedels
– 4 konijnenbouten
– 1 el tomatenpuree
– boter of margarine
– vers gemalen peper
– ½ pond champignons
– 100 g geraspte kaas
– tijm, snufje dragon
– blikje haricots verts
– gesnipperde peterselie
– 1 glas droge witte wijn
– 6 kleine gefruite uitjes

Bereidingswijze:

1. Schroei de konijnenbouten in de boter rondom bruin. Bestrooi met bloem.
2. Roer er de wijn en water door. Voeg de tomatenpuree, de gefruite uitjes, tijm, dragon, peper en zout toe.
3. Laat langzaam gaar worden.
4. Kook de noedels gaar en roer er een flinke klont boter door.

TIP! Serveer met (ontvelde) gesmoorde tomaten, gebakken champignons, gewarmde ‘haricots verts’ en – apart in een schaaltje – de geraspte kaas. ‘Versier’ de drie groenten met even meegewarmde peterselie.
Smakelijk eten namens www.roerdaljournaal.nl ( met de komende tijd nog meer recepten; ook wafels, amuses ed)



Posted in: recept, roerdalen