By januari 24, 2017 2:04 pm Lees verder →

Recept (winter): Franse stampot met bloemkool

winterkost

Roerdalen – Op geregelde tijden weer enkele (nieuwe) recepten. Aangepast aan de tijd: een winters recept. Deze keer: Franse stamppot met bloemkool

Maak de bloemkool schoon en verdeel
hem in roosjes. Schil de aardappelen en
kook ze 15 minuten in weinig water. Voeg
de bloemkool toe en kook het geheel
verder gaar. Maak de ui, de knoflook, de
peper en het bosuitje schoon. Snijd de ui
en de knoflook in snippers en de peper en
het bosuitje in ringetjes. Halveer de
olijven.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Smoor de peper mee. Giet de aardappelen
met de bloemkool af en stamp het grof.
Schep er het uimengsel door met de
ringetjes bosui en de olijven. Maak de
stamppot eventueel wat smeuig met hete
bouillon. Maak de stamppot op smaak
met wat tijm.
Ingrediënten:
• 1 kleine bloemkool
• 600 gram
aardappelen
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 kleine rode peper
• 1 bosuitje
• 8 olijven
• 2 eetlepels olijfolie
• ca. 1 dl bouillon
• tijm
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30+ minuten
F



Posted in: recept, roerdalen