By maart 14, 2012 5:59 am Lees verder →

Recept: zuurkoolschotel met ananas en rozijntjes

Roerdalen – Vandaag een winters recept met de • belangrijkste ingrediënten: Ananas, Spekjes, Zuurkool

Een zuurkool recept maar dan snel en simpelhhudacht je hiervan; een heerlijk zuurkool recept met ananas dat ook nog eens heel snel te bereiden is? In plaats van aardappels te koken gebruiken we deze keer een pakje aardappelpuree als basis. Binnen 25 minuten staat er een heerlijke stamppotschotel op tafel!

Ingrediënten voor dit zuurkool recept
doosje spekjes
Pakje (wijn)zuurkool
1 doosje aardappelpuree van Maggi
Blikje ananas (blokjes)
Handvol rozijnen
Bereidingswijze van deze stamppot
Dit recept is voor 4 personen.
Doe in een pan de zuurkool met vocht. Voeg het vocht van het blikje ananas toe aan de zuurkool en laat 20 min. zachtjes koken/ stoven op een middelmatig vuur (voeg als het nodig is water bij in de pan).
Bak ondertussen de spekjes uit tot ze lekker knapperig zijn.
Zet vervolgens een waterkoker aan met 250 ml water. Bereid, als het water gekookt, is de aardappelpuree volgens het pakje.
Voeg de helft van de blokjes ananas en een handje rozijnen toe aan de zuurkool en laat nog 2 min meestoven. Als de aardappelpuree lekker smeuïg is voeg dan de zuurkool (niet te nat) en spekjes toe en stamp alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: Bewaar het kookvocht van de zuurkool voor het geval de puree wat te droog is.



Posted in: recept, roerdalen