By december 19, 2014 6:22 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Recept: Kerstmis of Nieuwjaar: wilde eendenragout

Roerdalen – Weer een recept voor deze donkere dagen: (wilde) eendenragout

Ingredienten
Aan stukjes gesneden gebraden eend (voor 4 personen), 2 el boter, 2 el bloem, 2 kopjes bouillon, 1 glas witte tafelwijn, geraspte ui, peper en zout, tijm, 12 groene olijven zonder pit, stokbrood, met olijfolie en wijnazijn aangemaakte kropsla (vermengd met verse tuinkruiden).
Bereiding
Laat de boter bruin worden, voeg de bloem toe en roer er scheutje voor scheutje de bouillon door, tot u een fluwelige saus heeft, waardoor u de ui, peper, tijm en het zout doet. Goed doorroeren en nog even laten sudderen. Voeg het vlees toe en laat nog even doorwarmen.
Tip
Serveer met knapperig stokbrood (of (oven)frietjes) en sla



Posted in: recept, roerdalen