pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 14, 2015 7:09 pm Lees verder →

Rechercheur opgepakt wegens lekken info aan criminelen

Roerdalen / Amsterdam – De Rijksrecherche heeft een 27-jarige rechercheur van de Koninklijke Marechaussee opgepakt die wordt verdacht van het lekken van informatie naar criminelen.
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft dat bevestigd.
De man is al op 28 september gearresteerd. De raadkamer van de rechtbank besloot eerder deze week dat hij nog twee maanden vast blijft zitten.
Het zou gaan om een lid van het Schipholteam. De rechercheur had toegang tot gevoelige informatie over onderzoeken naar misdaadgroepen. Het Schipholteam is een samenwerking van de marechaussee en de douane om gezamenlijk het smokkelen van drugs via de luchthaven te bestrijden.

De man wordt formeel verdacht van schending van zijn beroepsgeheim. Justitie stuitte op de rechercheur tijdens een Amsterdams onderzoek. De 27-jarige man zit in beperkingen. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Het is de tweede grote corruptiezaak in een week tijd die aan het licht komt.

Eerder deze week werd een 28-jarige (niet zoals eerder gemeld 48-jarige) agent van de Dienst Landelijke Recherche opgepakt, omdat hij informatie naar criminelen zou hebben gelekt. De man zou onder meer hebben gelekt naar drugshandelaren en omstreden motorclubs.
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam beklemtoont dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben.Posted in: politie, roerdalen