By april 28, 2011 6:51 am Lees verder →

Recordpoging op 1 wei grootste vlaai ter wereld in Weert: zangeres Do snijdt de vlaai aan…

Roerdalen/Weert – Acht bakkers uit Weert doen zondag 1 mei een recordpoging om de grootste vlaai ter wereld te bakken. Daags na het bezoek van de Koninklijke familie tijdens Koninginnedag aan Weert, gaan de bakkers met hun Weerter Koninginnevlaai deze uitdaging aan. Zangeres Do zal de vlaai aansnijden en de eerste punt verkopen. Het wordt een oranje vlaai van 5 meter doorsnede die meer dan 400 kg gaat wegen. Groot genoeg om de titel Guiness World Records te behalen. In de vlaai komen grote hoeveelheden ingrediënten zoals 45 kg amandelspijs, 30 kg margarine, 5 liter eiwit, 15 kg maracuja en meer dan 300 kg abrikozen! De acht bakkers hebben ieder tien uur nodig om de vlaai te bereiden voor het behalen van de recordpoging.

De enorme Koninginnevlaai staat op zondag 1 mei op de Nieuwe Markt en wordt om 12.30 uur onthuld. De officials zullen dan de vlaai opmeten en controleren of de vorstelijke traktatie uit één stuk bestaat. Zangeres Do is aanwezig om de vlaai aan te snijden en de eerste punt verkopen. Een vlaaipunt kost 1 euro en de opbrengst komt ten goede aan de Mutsaersstichting waarvan Do ambassadrice is. Deze stichting heeft sinds twee jaar een vestiging in Weert en zet zich o.a. in tegen huiselijk geweld. De vestiging in Weert maakt het mogelijk dat kinderen uit de Weerter regio dichtbij huis speciaal onderwijs en zorg kunnen krijgen. Do en haar band trakteren het publiek van 13.30 tot 14.30 uur op een spectaculair optreden. Hierna krijgt zangeres Do de voorlopige cheque aangeboden uit handen van burgemeester Dijkstra.

Meer optredens
Onder het genot van een stukje Koninginnevlaai voor het goede doel, worden bezoekers de hele dag tot in de late uurtjes verwend met geweldige live muziek. Na Do treedt vanaf 15.00 uur de band 7th Heaven op, een geweldige allround coverband. Zij worden om 18.00 uur opgevolgd door Station America, dé Rowwen Hèze coverband. Om 20.00 uur staat op de Markt een andere echte topper: Roel van Velzen. En om 21.00 uur begint op de Nieuwe Markt het optreden van Waist of Time, deze coveren met een stevig en strak geluid de beste rockhits. Op de Oelemarkt zijn er optredens van dj’s die tot de top van dit moment behoren zoals Vato Gonzales. En op het Bassin staat vanaf 16.00 uur de bluesrock coverband Route 66 gevolgd om 21.00 uur door de CCR Coverband Clearwater.

De Oranjeweek
Van zaterdagmiddag 30 april t/m donderdag 5 mei is er in Weert de Oranjeweek. Een echte feestweek met voor ieder wat wils op het gebied van dans, zang, muziek, sport, theater, kunst en cultuur. Bekijk www.oranjeweekweert.nl voor het uitgebreide programma.Posted in: roerdalen