pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 9, 2017 8:31 pm Lees verder →

COMMENTAAR: Referendum komt er: wilt u niet te veel afgeluisterd worden, stem dan nee

Roerdalen – Wilt u niete veel afgeluisterd worden, stem dan nee. Dat wordt ongeveer het antwoord op de vraag bij een nieuw referendum dat er komen gaat dank zij de tv-uitzending van de heer Lubach. Dat referendum wordt gehouden tegelijk met de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart as, maar dan is de wet al in werking. Hoe de regering – ene Rutte III – dat weer oplost moet nog blijken: hij zit nog nniet in het zadel maar is op weg er naar toe…
Het referendum is een initiatief van studenten die vinden dat de privacy door de nieuwe wet te zeer wordt aangetast.
MAANDAG 9 OKTOBER 2017 met het ANP: Vodoende steun voor referendum over tapwet
De initiatiefnemers van een raadgevend referendum over de zogenoemde tapwet, ook wel de sleepwet genoemd, hebben inmiddels ruim 300.000 handtekeningen opgehaald. Dat is voldoende om zo’n volksstemming over de wet af te dwingen.
Hoe gaat het nu verder: De Kiesraad controleert de ingezamelde handtekeningen. Het is de bedoeling dat het referendum tegelijk plaatsvindt met de gemeenteraadsverkiezingen, 21 maart 2018.

ruimere toegang tot telefoon- en internetgegevens
De wet geeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) ruimere toegang tot telefoon- en internetgegevens van burgers. De wet, die officieel de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten heet, werd in juli aangenomen door de Eerste Kamer en treedt per januari 2018 in werking, nog voor het eventuele referendum wordt gehouden.

Een raadgevend referendum werd één keer eerder gehouden: op 6 april vorig jaar gingen Nederlanders naar de stembus om zich uit te spreken over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Dat gebeurde na een initiatief van het comité GeenPeil.

Een van de initiatiefnemers, student Tijn de Vos, benadrukte vanmiddag — maandag 9 okt 2017 – nogmaals waarom hij en zijn medestudenten het initiatief tot het referendum hebben genomen: ,,Het is belangrijk dat mensen weten dat de mogelijkheid bestaat dat mensen afgeluisterd worden. Dat kan tot zelfcensuur leiden en dat ondermijnt onze democratische rechtstaat.’’ Zo besluit het ANP

Commentaar Roerdal Journaal: Het is een raadgevend referendum. Dat houdt in dat de regering de uitslag niet hoeft uit te voeren en naast zich kan neerleggen. Het zal waarschijnlijk ook wel die kant op gaan. Van de ene kant is het potsierlijk dat via een tv-uitzending ( van ene Lubach in dit geval ) zoveel handtekeningen in een week tijd opgehaald worden en dit extra werk uitgevoerd moet gaan worden. In elk geval kost dat extra geld. Dat vervolgens wordt weggegooid. Schande. Met dat geld hadden senioren geholpen kunnen worden die weer de dupe zijn bij de nieuwe regeringsplannen, let maar op!d
Van de andere kant is het goed dat een een inlichtingendienst niet je hele private zaken kan achterhalen: ze weten toch al wie zegeltjes plakt en wie niet.
Neen, hier heeft een vorige regering weer gefaald..en stond die niet ook onder leiding van ene Rutte…Maar ja, iedereen gaat er op vooruit toch…behalve de senioren, die ook nu weer niet of nauwelijks mee tellen, Dank u heren Rutte en collega-onderhandelaars van CDA, D66 en Christenunie!
JB Redactie Roerdal JournaalPosted in: algemeen, roerdalen