By april 27, 2014 12:20 pm Lees verder →

Respectvol dat prins Bernhard jr. present is bij Koningsdag-feest

Roerdalen – Wij zagen hem op tv ook bij het feest zaterdagmorgen van Koninsdag: prins Bernhard jl. die aan de zeldzame kankerziekte lijdt: non-Hodgkin lymfoom. Heel respectvol dat hij ondanks de ziekte van de partij was op deze viering van Koningsdag.
De afgelopen maanden is de prins Bernhard jr. behandeld en dat is ”goed aangeslagen”, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst recentelijk namens de koninklijke familie. Volgens een verklaring voelt de prins zich goed.

Prins Bernhard (44) is volgens de RVD ”dankbaar voor het medeleven dat hij heeft mogen ontvangen”.

De voorlichtingsdienst had de ziekte van de prins in augustus naar buiten gebracht. Non-Hodgkin lymfoom wordt jaarlijks bij 2.500 tot 4.000 mensen in Nederland vastgesteld.

Prins Bernhard is de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Bernhard is getrouwd met prinses Annette en samen hebben ze drie kinderen. Hij is sinds de troonswisseling vorig jaar geen lid meer van het Koninklijk Huis.

De prins kampt al langer met gezondheidsproblemen. Hij wordt al enige jaren behandeld voor de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking.Posted in: roerdalen