By juni 10, 2014 9:00 am Lees verder →

Rode Kruis tevreden over Pinkpop

Landgraaf – Medewerkers van het Rode Kruis zijn heel tevreden over het verloop van Pinkpop. De 45e editie van het festival is zonder grote problemen verlopen. Vooral mensen met blaren, kleine bloedingen en flauwtes moesten worden geholpen.
Dit meldt Telegraaf.nl.

Inzetleider van de Rode Kruis Joep Smeets: “Door de warmte zie je mensen met andere problemen binnenkomen. Slippers zorgen voor blaren, en meer mensen vallen flauw. Ook zijn er bezoekers met eerste- en tweedegraads brandwonden door de zon.”

Medewerkers waren het hele weekend op pad om mensen te waarschuwen voor de zon en ingesmeerd. Ongeveer 50 leden van het Kruis waren in touw: “Dat kunnen we opschalen naar 65, maar dat is nog niet nodig geweest.”

Iedereen staat paraat om te kunnen reageren op een weeromslag. Smeets maakt zich geen zorgen: “De tenten staan allemaal goed vast en we hebben geen bomen op het terrein. Als iedereen wegblijft van masten en hekken, is er niets aan de hand.”

Er zijn de afgelopen dagen 10 mensen in het ziekenhuis beland. “Vooral met botbreuken. Ook mensen die hun medicatie niet bij hebben, sturen we door. Volgens Smeets zijn er weinig problemen met drugs geweest: “Daar wordt bij de ingang heel streng op gecontroleerd.”

Op de laatste dag van het festival willen steevast meer mensen paracetamol. “Mensen zijn moe, hebben hoofdpijn.” Elke festivalganger kan een pijnstiller halen bij het tentje van het Rode Kruis, maar wel onder een belangrijke voorwaarde: “Ter plekke innemen.”Posted in: Geen categorie