By januari 25, 2015 4:17 pm Lees verder →

Roerdalen: 29 jan. info-avond Hart voor Hart Roerdalen

Roerdalen – Op donderdag 29 januari 2015 is in de fanfarezaal in ’t Reutje een informatieavond over Hart voor Hart Roerdalen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

De avond is interessant voor iedereen die meer wil weten over Hart voor Hart Roerdalen. Als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger bij Hart voor Hart Roerdalen, wordt van u verwacht dat u een reanimatie- en AED-diploma behaalt als u dat nog niet heeft. Zo’n opleiding duurt twee dagdelen en is gratis.

Hulp bij een hartstilstand
Hart voor Hart Roerdalen is een project waarbinnen een netwerk wordt gevormd door vrijwilligers die burgerhulp kunnen verlenen bij een hartstilstand. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van automatische externe defibrillatoren (AED’s). In Roerdalen zijn bijna 290 vrijwilligers aangesloten bij Hart voor Hart Roerdalen. Dat is veel, maar nog niet voldoende. “Wij zoeken vooral nog vrijwilligers voor de vijf buurtschappen waar sinds kort AED’s hangen. Het gaat om Etsberg, de Varst, Lerop, ‘t Reutje en de Holst. Meer informatie staat op www.burgerhulpverleninglimburg.nl. U kunt ook contact opnemen met de gemeente of met één van de vier EHBO-verenigingen in Roerdalen”,aldus de organisatie.Posted in: roerdalen