pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 18, 2015 3:15 pm Lees verder →

Roerdalen eerste Nederlandse gemeente met geluksplekken: vrijdag opening

Klein Geluk Bormans

Roerdalen – Op vrijdag 20 maart (International Day of Happiness) is de officiële opening van de geluksplekken in Roerdalen. Roerdalen is hiermee de eerste gemeente met geluksplekken in Nederland. Vanaf 20 maart zijn de vijfentwintig geluksplekken, die verspreid liggen door de hele gemeente, voor iedereen te bezoeken. De plekken variëren van een mooi kapelletje of prachtige plek in het bos tot een vijver midden in een woonwijk. De plekken zijn geselecteerd uit 200 nominaties die door inwoners werden voorgedragen. Er zijn ook zes kindergeluksplekken.

Wethouder Chrit Wolfhagen: “ Wij wilden graag het ‘Klein geluk uit Roerdalen’ landelijk op de kaart zetten. Maar hoe? Rust, ruimte en groen hebben we hier volop. Maar veel andere gemeenten ook. Om onze aantrekkingskracht te vergroten, was een nieuwe impuls nodig. De geluksplekken voldoen hieraan voor 100%. We spelen hiermee in op het belevings- en bezinningstoerisme dat volgens ons volop kansen biedt. Onze ondernemers zijn enthousiast en doen mee. Gelukzoekers zijn van harte welkom in onze mooie gemeente.”

Werken aan geluk
Voor de geluksplekken werkte de gemeente samen met geluksambassadeur Leo Bormans (foto). “Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat je van het uitvoeren van kleine, positieve opdrachten een beetje gelukkiger wordt. Van het lezen van dieetboeken val je niet af, je moet er iets voor doen. Dat werkt bij het vergroten van geluk precies hetzelfde. We dagen inwoners en bezoekers uit om effectief te werken aan hun geluk. Op elke plek van geluk staat een bord met drie tips waarmee je aan ‘het werk’ wordt gezet. Al deze tips zijn bedoeld om je geluk te vergroten. Op elk bord staat een verwijzing naar een ondernemer in de buurt. Hier kan een extra gouden gelukstip worden opgehaald.”

Meer informatie
De plattegrond met de geluksplekken is vanaf 20 maart gratis verkrijgbaar bij de VVV-agentschappen in Roerdalen. Ze zijn ook te vinden op www.ontdekroerdalen.nl.

==================

Achtergrondinformatie Leo Bormans

De geluksplekken zijn een idee van Leo Bormans, de Ambassadeur van Geluk. Hij begeleidt de gemeente en de inwoners ook in hun zoektocht naar geluk. Leo Bormans is de auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’. Daarin verzamelt hij de wetenschappelijke inzichten over geluk van 100 professoren uit 50 landen. Dat boek is al in 12 talen vertaald en werd door voormalig Europees Voorzitter Herman Van Rompuy cadeau gedaan aan alle wereldleiders. De gelukstips zijn gebaseerd op het grootschalig onderzoek van de Universiteit van Leuven (B) naar het effect van positieve interventies op 7000 mensen, zoals we die vinden in de jaarlijkse Gelukskalender (‘Een jaar vol geluk’) en in ‘De Schatkist vol Geluk’. De resultaten daarvan vindt u in het boek “Veel Geluk”. Hoe we ons geluk en dat van anderen kunnen versterken”. Enkele van deze publicaties zijn verkrijgbaar in de VVV-agentschappen in Roerdalen. Meer informatie en achtergrond: www.leobormans.be en www.theworldbookofhappiness.comPosted in: roerdalen