porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 28, 2011 11:31 am Lees verder →

Roerdalen en Roermond: Mantelzorgers en andere vrijwilligers nodig: wie helpt?

Roermond/Roerdalen – Wil jij jezelf laten stralen én iemand die door een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd wat hulp nodig heeft om te kunnen schitteren? Kies dan voor de glansrol van vrijwilliger en verander je eigen en andermans leven door samen een uurtje per week op te trekken.
De Vrijwillige Thuishulp maakt de juiste match tussen jou en een hulpvrager op basis van je persoonlijke wensen. Samen bepaal je de frequentie en de duur van het contact.
Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een organisatie voor Vrijwillige Thuishulp. Deze organisaties voor intensieve vrijwilligerszorg zetten vrijwilligers in bij mensen in kwetsbare situaties, waarbij ‘meedoen’ aan de samenleving centraal staat. Het gaat daarbij om zogenaamd 1-op-1-contact.

Steunpunt Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielHid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor, bijvoorbeeld de zorg voor een gezond kind.

Enkele voorbeelden wat vrijwilligers bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen doen zijn; het helpen mee organiseren en meedraaien van de komende mantelzorgsalon (dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers uit de gemeente Roermond), verzorgen van gastlessen op (basis)scholen over het thema mantelzorg en het afleggen van preventieve huisbezoeken om overbelasting te signaleren bij mantelzorgers.

Vind je het leuk om vrijwilligerswerk in teamverband te doen en je in te zetten voor mantelzorgers bij het Steunpunt Mantelzorg, of vrijwilligerswerk te doen via de Vrijwillige Thuishulp? Neem dan nu contact op met het Steunpunt Mantelzorg Roermond, tel 06 34 44 94 96 of mail [email protected]Posted in: roerdalen, roermond