By juni 15, 2011 12:12 pm Lees verder →

Roerdalen menu-tip voor elke dag: gestoofd rundvlees

Roerdalen – Menu tip voor elke dag
Thais gestoofd rundvlees
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (2 cm)
1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
2 gedroogde pepertjes
200 gram magere runderlappen
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel vissaus
Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein.
Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij.
Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
Stoof het vlees in 2 uur gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en rijst.

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. groente en 3 grote lepels rijst:
480 kcal, 34 g eiwit, 9 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet,
63 g koolhydraten, 9 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden /persoon
Energie 210 kcal
882 kj
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 10 gram
Vet 8 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 0 gram



Posted in: recept, roerdalen