pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 25, 2015 3:47 pm Lees verder →

Roerdalen steunt inwoners met zeer laag inkomen

Roerdalen – De gemeente Roerdalen heeft een aantal financiële regelingen voor mensen met een zeer laag inkomen.

Heeft u bijzondere extra kosten? Dan kunt u de gemeente vragen hieraan mee te betalen. Dit heet bijzondere bijstand. Ook zijn er regelingen die ervoor zorgen dat mensen mee kunnen doen aan de samenleving. Dit zijn minimaregelingen. Hieronder leest u er meer over.

Bijzondere bijstand
Heeft u bijzondere en noodzakelijke uitgaven? En heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor bijzondere bijstand. Vaste uitgaven zoals huur, gas, water, licht of boodschappen vallen niet onder de bijzondere bijstand. Voor niet-medische kosten die wel bijzonder en noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld bewindvoeringskosten, kunt u bijzondere bijstand aanvragen.

Minimaregelingen
Heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan kunt u met een minimaregeling makkelijker deelnemen aan het maatschappelijke leven. Zo kunt u een tegemoetkoming aanvragen om de premie van een aanvullende ziektekostenverzekering te betalen.

INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG
De individuele inkomenstoeslag is bedoeld voor mensen die werken met een inkomen onder het minimum. Ook als u niet kunt werken en een laag inkomen heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor deze toeslag.

MAATSCHAPPELIJK ACTIEF BONUS
Heeft u geen werk maar bent u wel actief als vrijwilliger? Dan kunt u de Maatschappelijk Actief Bonus aanvragen. Deze regeling is voor mensen die niet aan het werk zijn maar wel een arbeidsplicht hebben en minstens zes uur per week vrijwilligerswerk doen.

STICHTING LEERGELD
Het is belangrijk dat kinderen lid kunnen worden van een (sport) vereniging of kunnen meedoen aan andere activiteiten. Heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan kunt u zich bij Stichting Leergeld melden voor een financiële bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.leergeldroermondeo.nl of bel 06 3650 3565.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met de medewerkers van het Servicepunt Roerdalen, telefoon: (0475) 538 888. U kunt ook een e-mail sturen: [email protected]

RSS
Deze pagina printen Deel deze pagina
facebook
twitter
linkedin
Tips of opmerkingen over deze pagina?Posted in: roerdalen