pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 6, 2014 9:19 am Lees verder →

Roerdalen Veteranendag: eerbetoon aan militairen

Roerdalen – De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet.

Maar Veteranendag is er ook voor de snel groeiende groep ‘jonge veteranen’. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

Programma
In Roerdalen worden de veteranen op vrijdag 20 juni in het zonnetje gezet. De bijeenkomst begint om 11.00 uur in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Tijdens de bijeenkomst houdt burgemeester Monique de Boer-Beerta een toespraak en vertellen twee veteranen over hun ervaringen.

Anjerspeld
Veteranen die nog niet eerder een Anjerspeld hebben ontvangen, ontvangen tijdens de viering in het gemeentehuis een exemplaar. Net als de Engelse klaproos en de Franse korenbloem is de witte anjerspeld benoemd als teken van waardering voor onze oudgedienden. Ze staat symbool voor de onderlinge verbondenheid tussen de Nederlandse bevolking en haar veteranen.

Jonge veteranen
Tot nu toe is de gezellige Veteranendagviering in Roerdalen vooral een bijeenkomst van de wat oudere veteranen. Het zou bijzonder mooi zijn als we op 20 juni ook jonge veteranen mogen verwelkomen. Deze groep is tot nu toe wat minder vertegenwoordigd geweest tijdens de veteranendagvieringen in het gemeentehuis.

Aanmelden
Als u al eerder heeft deelgenomen aan onze viering, ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor Veteranendag in Roerdalen. Bent u nooit eerder bij een viering in onze gemeente aanwezig geweest, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom! Aanmelden kan bij bestuurssecretaresse Petra Kohlen, telefoon: (0475) 538 888, e-mail: [email protected]Posted in: roerdalen