pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 25, 2014 12:39 pm Lees verder →

Roerdaljournaal: Forse daling varkens-prijs

Roerdalen – De varkensprijs is de afgelopen week fors gedaald.
De prijs per kilo is met meer dan 40 cent verminderd. Deskundigen spreken van een implosie van de prijzen. LTO Nederland heeft vanwege de daling samen met andere belangenorganisaties een brandbrief aan de politiek gestuurd.

Volgens voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij hebben de varkensboeren in feite twee keer last van de Russen. Begin dit jaar was er een boycot vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en nu is er de boycot van producten vanwege de situatie in Oekraïne

Na de uitbraak van de zeer besmettelijke vorm van varkenspest werd het vlees opgeslagen. “We dachten dat het vlees na de ziekte weer gewoon verkocht kon worden”, vertelt de voorzitter. ” Daarom hadden we het opgeslagen, maar op het moment dat de varkenspest voorbij was, kwam de crisis in Oekraïne er overheen”, legt hij uit.

Daardoor bleek het opgeslagen vlees onverkoopbaar. “Dat besef is deze week tot de markt doorgedrongen en dus kelderen de prijzen.”

Douma hoopt dat de politiek de varkensboeren zal steunen. “Niet met geld, maar met aandacht. We hebben nieuwe plekken op de wereld nodig om ons vlees te verkopen.”Posted in: roerdalen