pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 2, 2020 2:09 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Besmetting door Corona in Limburg zeer sterk gedaald

Roerdalen – De Limburger bericht vandaag, donderdag 2-7-20, dat er nauwelijks nog Corona-besmettingen zijn in Limburg. Dat blijkt na ruim elfduizend coronatesten die de afgelopen maand in de teststraten van de GGD’s hebben plaatsgevonden. „In Limburg waart momenteel heel weinig coronavirus rond. Je zou zeggen dat het virus bijna uitgedoofd is.”

Dat zegt Christian Hoebe, hoofd van de afdeling infectiebestrijding van de GGD Zuid-Limburg. Zijn conclusie wordt onderschreven door Jac Rooijmans, directeur Publieke Gezondheid in Limburg-Noord. „Maar waakzaamheid blijft geboden”, haasten beiden zich te zeggen.

Hoebe en Rooijmans baseren zich op de onderzoeksgegevens uit de teststraten die sinds een maand in Limburg zijn ingericht. Tot afgelopen vrijdag lieten zich in Zuid-Limburg 7100 mensen testen bij een vermoeden van corona, in Noord-Limburg waren dat er ruim 4000. Het percentage mensen dat vanaf 1 juni in Zuid-Limburg positief is getest, lag in eerste instantie tussen de 1 en 2 procent. „Maar de laatste dagen is dat zelfs minder dan 1 procent. Dit is echt heel positief nieuws”, zegt Hoebe.

GGD ziet nauwelijks nog coronabesmettingen: virus lijkt uitgedoofd in Limburg
Op het zogenoemde dashboard van de GGD zijn in de meest recente grafieken de afnames overal goed te zien. Foto: GGD
Goede score

„Dat betekent dat er momenteel heel erg weinig virus rondgaat”, zegt de arts-epidemioloog. Volgens Hoebe wijkt het percentage niet heel sterk af van landelijke cijfers. „Maar zet het vooral ook af tegen de beginperiode van de coronacrisis toen Zuid-Limburg juist heel hevig werd getroffen. Dan is dit echt heel goed nieuws.” Dat erkent ook Rooijmans: „Er zijn dagen dat er maar één cliënt positief getest wordt in de teststraat in Noord-Limburg. Het laatste overlijden dateert van 16 juni. In Noord-Limburg ligt het huidige besmettingspercentage op ongeveer 2 procent van alle geteste personen. Vraag is wel of iedereen met klachten zich ook werkelijk meldt”, zegt Rooijmans.
( lees verder in de krant )
NPosted in: algemeen, roerdalen