pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 1, 2019 10:05 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Boek met als titel “Ontwijnen” over alcohol-verslaving verschenen

Roerdalen – Nu een goede start maken van 2019 en roerdaljournasl.nk helpt u mee ( uitgebreide info op die site over het boek “Ontwijnen” Het gelijknamige boek is zojuist verschenen. Speciaal voor Gezondheidsnet schreef suteur ZJacwuline van Lieshout twee blogs. Lees op Roerdaljournaal.nl het vervolg :
“Drie redenen om te stoppen met alcohol drinken” en “Tijdelijk of langer helemaal geen drup meer drinken”
Boek van Jacqueline van Lieshout: zij stopte in juli 2016 helemaal met alcohol drinken. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Na haar persoonlijke strijd en haar nieuwe inzichten lanceerde ze in december 2017 het online programma ‘Ontwijnen’. De blocs op GezondheidsNet:

Helemaal niet drinken? Nooit? Niet af en toe een glaasje? Ik hoor dit zo vaak, het is mij in de afgelopen 2½ jaar al menigmaal gevraagd. Toen ik net stopte wilde ik juist graag helemaal niets drinken in plaats van minder, omdat ik dat veel makkelijker vond dan ‘een beetje’. Ondertussen ben ik op een punt dat ik prima een glas zou kunnen drinken, maar het gewoon echt niet meer wil. Helemaal niets drinken is niet voor iedereen, maar voor wie het overweegt zijn hier drie goede redenen.

1. Gezondheid
Allereerst voor je gezondheid. Ik weet dat velen van jullie dit niet als het gezelligste onderdeel zien maar ik wil het toch even aanstippen. Stoppen met alcohol kan heel veel vage klachten oplossen, die je nu helemaal niet perse aan alcohol zou wijten. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen, gewichtsbeheersing (wat ook weer een resultaat kan zijn van slaapproblemen), vreetbuien, geen zin om te bewegen of sporten, weinig energie, om maar wat te noemen. En dan hebben we het nog niet over katers.

2. Nooit meer nadenken
Omdat je dan nooit meer hoeft na te denken over hoeveelheden of wanneer wel of niet. Het lastige aan minderen is namelijk dat dit in de praktijk veel makkelijker gezegd is dan gedaan. Het is een enorm gedoe om constant na te moeten denken over ‘wanneer ga ik dan drinken?’, ‘hoeveel neem ik er dan?’, ‘wanneer is het weekend begonnen?’. Helemaal niet drinken, voor een bepaalde periode, is dan makkelijker. Want je doet het gewoon even helemaal niet. En ik kan je vertellen, fantastisch om dit eens te ervaren!

3. Niet langer afhankelijk
We vinden alcohol doodnormaal en dus ook alles wat erbij komt kijken. De discussies over wie er rijdt, verhitte discussies, irritatie aan mensen om je heen die duidelijk dronken zijn, de hoeveelheid geld die het kost en alle dingen die je hebt gezegd die je je misschien niet eens meer kunt herinneren… Hoe heerlijk wanneer je vrij bent hiervan, ik zeg ook vaak dat ik alcoholvrij als een bevrijding zie, ik heb het niet meer nodig om het leuk te hebben, ik ben niet meer afhankelijk. Aanrader!

Meer inspiratie, herkenning en motivatie? Kijk op www.ontwijnen.nl en lees mijn boekKPosted in: algemeen, roerdalen