pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 17, 2019 7:16 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: China boos om naam panda-tweeling: Hong en Kong

Roerdalen – Twee babypanda’s die geboren werden in de Berlijnse Zoo, zijn in Duitsland plots het middelpunt van een debat over de relaties met China. Der Tagesspiegel, een Berlijnse krant, lanceerde vorige week een onofficiële poll om de welpen een naam te geven. Eén voorstel bleek al snel erg populair: Hong en Kong. Zelfs de Duitse tabloid Bild lanceerde een oproep om de babypanda’s die naam te geven, als steun voor de protesten in de voormalige Britse kolonie.

De poll zette kwaad bloed op Sina Weibo, de Chinese ­tegenhanger van Twitter. Berichten als ‘Breng onze panda’s terug’ en ‘Reuzenpanda’s behoren China toe, politiseer hen niet voor je eigen doel­einden’ veroordeelden de actie. De Zoo van Berlijn heeft intussen laten weten zich van de discussie te distantiëren. ‘We zullen op een gepast moment met onze Chinese collega’s in Chengdu geschikte namen kiezen’, klonk het in een e-mail aan de Chinese krant Global Times.

De pandawelpen in Berlijn zijn eigendom van de Chinese overheid. Volgens de Chinese traditie mogen ze pas na honderd dagen een naam krijgen. Panda’s zijn een belangrijk schaakstuk in China’s inter­nationale beleid. Met ‘panda­diplomatie’ cementeert het land al jarenlang nauwe relaties met zijn diplomatieke bondgenoten.Posted in: algemeen, roerdalen