pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 15, 2014 6:16 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Commotie om afschieten wilde zwijnen Weert

Roerdalen/Weert – De politie heeft maandag een onderzoek ingesteld naar het afschieten van enkele wilde zwijnen, die zondagochtend door de brandweer uit de Zuid-Willemsvaart werden gehaald.

Onderzocht zal worden of het afschieten van de wilde zwijnen door de jager voldoet aan de voorwaarden zoals deze zijn gesteld in de Flora- en Faunawet / Beheer- en schadebestrijding / Wet Wapens & Munitie. Daarbij zal worden gekeken naar wat er zich zondag precies heeft afgespeeld en onder welke omstandigheden.

Door de Regionale Brandweer van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de Provincie Limburg, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en Faunabeheereenheid Limburg, is een gezamenlijk persbericht uitgegeven aangaande deze zaak. Hier volgt het:
Reactie op afschieten geredde wilde zwijnen in Weert
Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, de Regionale Brandweer Veiligheidsregio Limburg Noord en de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging.

Zondag 14 september is er via de meldkamer van de hulpdiensten een melding gekomen van een groep wilde zwijnen die te water was geraakt. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft 3 wilde zwijnen levend uit het water kunnen halen. Een lokale Buitengewoon Opsporingsambtenaar is ter plaatse gekomen en heeft besloten om de dieren alsnog te doden. Dit heeft tot de nodige publieke verontwaardiging geleid. De Provincie Limburg, Regionale Brandweer en Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging kunnen dat goed begrijpen en hebben de feiten op een rij gezet.

Provincie Limburg
Het provinciaal beleid inzake wilde zwijnen houdt in dat er een ontheffing is verleend voor het doden van wilde zwijnen buiten de leefgebieden Meinweg en Meerlebroek. Deze ontheffing is verleend aan jachtaktehouders in het belang van de verkeersveiligheid en het voorkomen van schade aan landbouwgewassen. Deze ontheffing mag echter niet op zondag worden ingezet en deze strekt niet tot het doden van dieren die gevangen zijn. Gedeputeerde Patrick van der Broeck: “Ook als dit zich had voorgedaan op een doordeweekse dag, dan had dit niet mogen gebeuren. Zo is het nulstandbeleid niet bedoeld. Wij gaan de teksten van de ontheffingen er op nakijken en als er onduidelijkheid over kan bestaan, dan passen we de teksten aan”

Regionale brandweer Veiligheidsregio Limburg Noord
De wettelijke taak van de brandweer is het redden van mens en dier. Na het uitvoeren van deze taak werden de brandweermensen geconfronteerd met het doden van de dieren. Brandweermensen zijn van nature hulpverlenend. Zij hebben dan ook hulp geboden daar waar dat nodig was. Om duidelijkheid te krijgen over hoe een volgende keer te handelen, hebben brandweermensen behoefte aan handelingsperspectief. De brandweermensen zijn geschrokken van de situatie en de ontstane reacties. Volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck is het van groot belang om duidelijkheid te scheppen hoe om te gaan met dieren in nood.

Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging
De Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging geeft aan dat dit niets te maken heeft met jacht. De jachtaktehouder heeft gehandeld als Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Hij wordt geacht deskundig te zijn om een inschatting te maken of het nodig is om dieren uit hun lijden te verlossen. Hij heeft daarvoor gebruik gemaakt van een verlof van de politie, waarover enkele jachtopzichters beschikken.Posted in: politie, roerdalen