pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 1, 2020 7:50 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: : Corona-patienten minder vaak op IC:; ziekte milder?

Roerdalen – De periode van ziekte is bij een ziekenhuisopname momenteel milder voor coronapatiënten dan tijdens de eerste golf. Datredacteur Michiel van der Geest in de Volkskrant.

De patiënten die zich melden op de spoedeisende hulp zijn minder ziek, en eenmaal in het ziekenhuis liggen zij gemiddeld minder lang op de verpleegafdeling en worden zij minder vaak doorverwezen naar de ic’s.

Dat zeggen spoedeisendehulpartsen tegen de Volkskrant. Het blijkt voorzichtig uit een steekproef die de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) heeft gehouden onder de internist-infectiologen in alle Nederlandse ziekenhuizen.

Zij rapporteerden per ziekenhuis het ziekteverloop van de eerste tien opgenomen patiënten in maart en april en van tien patiënten uit augustus en september. De gemiddelde opnameduur daalde van ongeveer 11 naar minder dan 7 dagen. Het aantal patiënten dat door moest naar de intensive care daalde van 30 procent naar onder de 10 procent. Eerder bleek ook al dat de gemiddelde ligduur op de ic was gedaald, van ongeveer 21 naar 13 dagen.

Gevoel
‘We zijn dit onderzoek gestart, omdat er onder internist-infectiologen al het gevoel heerste dat het ziektebeeld in de tweede golf minder ernstig was’, zegt Annelies Verbon, hoogleraar infectiologie in het Erasmus MC en lid van het Outbreak Management Team (OMT). ‘De resultaten uit onze enquête kwamen met dat gevoel overeen.’

Verbon benadrukt dat ‘dit geen gedegen wetenschappelijk onderzoek’ is. ‘Het is een volgend stapje in de bewijsvoering, maar de uitkomsten zullen we nu hard moeten gaan maken.’Posted in: algemeen, roerdalen