pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 19, 2020 9:20 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Dirigent Guido Swelsen van oa harmonie Posterholt vanavond op L1 radio 18-19 uur

Posterholt – Vandaag, Zondag 19 januari, is van 18:00 – 19:00 op L1 radio de dirigent van de Posterholtse harmonie te horen in een uitgebreid interview. Gast van Emil Szarkowicz in Blaaskracht is dirigent Guido Swelsen.
Over de hoofdpersoon: Guido Swelsen werd geboren op 15 juni 1968 in Puth.

Zijn eerste muzikale stappen zette hij bij de Kon. Fanfare St. Caecilia in Puth. Na een muziekschoolperiode vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium in Maastricht.

Zijn hoofdvakken waren slagwerk bij docent Pieter Jansen, Werner Otten, Ruud Wiener, en HaFa-directie bij docent Jo Conjaerts, met als bijvakken piano en trompet.

In 1992 en 1994 behaalde hij achtereenvolgens de diploma’s D.M. en U.M. Slagwerk. Nadat hij in 1991 zijn praktijkdiploma HaFa had afgerond, behaalde hij in 1995 zijn Groot-HaFa-diploma waarbij hij de toenmalige “Johan Willem Frisokapel” in Assen dirigeerde.

Swelsen won op het W.M.C. in 2001 tijdens de internationale dirigentenwedstrijd de zilveren dirigeerstok, waarbij hij in de finale de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” dirigeerde. Naar aanleiding daarvan volgde hij ook nog enkele jaren les bij de bekende dirigent Jan Cober uit Thorn.

In augustus 2003 volgde hij met succes een internationale dirigentencursus bij het “Rundfunk Blaser Orchester” in Leipzig, alwaar hij in de daarop volgende week zijn eerste contract kreeg als gastdirigent bij dit eerder genoemde orkest

Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Fanfare “De Maasgalm” Elsloo (waarmee hij in 2008 het Landskampioenschap behaalde), “Koninklijk Harmonie Orkest Kerkrade, Harmonie “Amicitia” Roggel en Harmonie “Wilhelmina” Posterholt. Verder is hij als docent slagwerk bij muziek stichting Myouthic werkzaam en is verbonden aan de stichting “Opmaat” in de gemeente Beekdaelen. Ook componeert en arrangeert Guido Swelsen regelmatig voor blaasorkesten.

Blaaskracht

L1 Radio: Iedere zondagavond praat Emil met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert (harmonieën, fanfares, koren). Uitzendingen van voor juli 2019 vind je hier.

L1 TV: Ieder eerste weekend van de maand Blaaskracht TV.
Mail: [email protected]Posted in: algemeen, roerdalen