pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 8, 2014 1:09 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Europees EK voetbal: overzicht poules

Roerdalen – Nieuwe EK-opzet:
Het EK zal in 2016 voor het eerst 24 deelnemers hebben. In 1960, bij de eerste editie, deden slechts vier teams mee aan de eindronde. Twintig jaar later werd dat uitgebreid naar acht deelnemers, waarna er vanaf 1996 zestien teams mochten meedoen.

De nieuwe opzet speelt ‘kleinere’ landen logischerwijs in de kaart. Zo acht Wales zich met Gareth Bale kansrijk om voor het eerst een EK te halen, omdat de eerste twee landen zich direct plaatsen voor het eindtoernooi en de nummers drie play-offs zullen spelen. Overigens plaatst de beste nummer drie zich ook nog rechtstreeks voor de titelstrijd.

Het EK wordt gehouden in Frankrijk, dat zelf voor spek en bonen meedoet aan de kwalificatie, een unicum.

Gibraltar
In de komende kwalificatieronde maakt Gibraltar zijn opwachting, een primeur voor het 30.000 inwoners tellende land. Gibraltar, dat bij het Verenigd Koninkrijk hoort, maar ten zuiden van Spanje ligt, moet het onder meer opnemen tegen wereldkampioen Duitsland, dat 2.700 keer zoveel inwoners heeft.

Speeltijden
Ook de speeltijden zijn aangepast, meer in de stijl van de Champions League. Zo worden niet meer alle wedstrijden op één dag gespeeld. Tijdens de voorbije WK-speelronde bijvoorbeeld werden soms twintig duels op dezelfde avond afgewerkt.

De wedstrijden worden daarentegen nu verspreid over de hele week. Ook de speeltijden lijken op die van de Champions League/Europa League. Alle duels worden om 18.00 uur of 20.45 uur gespeeld.

Poules
In poule A vinden we meteen het Nederlands elftal terug. Oranje zit in een vrij gemakkelijke poule met Letland, Kazachstan, IJsland, Tsjechië en Turkije. Dit kalenderjaar speelt Oranje vier wedstrijden op weg naar het toernooi in Frankrijk.

Onze zuiderburen mogen in poule B weinig problemen ondervinden. België bevindt zich in een poule met Andorra, Bosnië, Cyprus, Israël en Wales. Daarin zullen Bosnië en Wales de meest geduchte tegenstanders zijn.

Voor Europees kampioen Spanje hoeft poule C niet moeilijk te zijn. De Spanjaarden treffen met Luxemburg, Macedonië, Oekraïne, Slowakije en Wit-Rusland niet de meest lastige landen. Geen van deze opponenten plaatste zich ooit rechtstreeks voor een EK, Oekraïne was in 2012 als co-organisator rechtstreeks gekwalificeerd voor EURO 2012.

Wereldkampioen Duitsland is ingedeeld in poule D. Daar zullen zij het moeten opnemen tegen Georgië, Gibraltar, Ierland, Schotland en Polen. Vanzelfsprekend geldt de ‘Mannschaft’ als torenhoge favoriet in deze ‘groep des levens’.

Start EK-voorronde

1 / 9
In poule E zal er tussen Engeland en Zwitserland een mooie strijd om de eerste plaats losbarsten. De twee landen die er op het WK in Brazilië bij waren zullen in een groep met San Marino, Litouwen, Slovenië en Estland ongetwijfeld de dienst uitmaken.

Poule F kent niet een uitgesproken favoriet. Griekenland en Roemenië hebben de beste reputatie, maar Finland en Hongarije zijn twee landen die zich kansrijk wanen. Noord-Ierland kan een gevaarlijke klant worden. Alleen Faeröer lijkt kansloos.

Rusland en Zweden gelden als favorieten in poule G. Montenegro en Oostenrijk zijn de twee landen die hopen te profiteren van de soepelere kwalificatie-eisen. Moldavië en Liechtenstein zullen zeer waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een bijrol.

Poule H is een interessante groep waarin Italië en Kroatië de sterkste lijken te zijn, maar in Bulgarije en Noorwegen twee stugge tegenstanders zullen hebben. Azerbeidzjan en Malta vullen de groep aan.

Poule I is de enige groep waar maar vijf teams zijn ingedeeld, als we Frankrijk niet meetellen. Portugal en Denemarken treffen elkaar net als tijdens de vorige EK-kwalificatie, toen Denemarken eerste werd. De andere landen in deze poule zijn Albanië, Armenië en Servië. Bij Servië is Dick Advocaat de bondscoach.

Gestopte internationals
In de EK-voorronde ontbreekt een aantal gerenommeerde spelers omdat ze na het WK afzwaaiden als international. Zo zal de regerend kampioen Spanje het moeten doen zonder Xavi, David Villa en Xabi Alonso.

Wereldkampioen Duitsland mist bekende namen als Philipp Lahm, Per Mertesacker en Miroslav Klose.

Bij Engeland zijn de routiniers Frank Lampard en Steven Gerrard, die jarenlang in één adem werden genoemd, afgehaakt.

De toekomst van Andrea Pirlo als Italiaans international is nog in nevelen gehuld. De 35-jarige spelmaker speelde op het WK in principe zijn laatste interland, maar vlak na dat toernooi liet hij weten dat hij een potentiële uitnodiging niet zal weigeren.

EK-organisator Frankrijk moet het voortaan stellen zonder Franck Ribéry (31), die afgelopen maand verraste met zijn mededeling zich niet meer beschikbaar te stellen voor ‘Les Bleus’.

Overzicht interessante duels in speelronde 1:
Zondag 7 september: Duitsland-Schotland, 20.45 uur
Zondag 7 september: Portugal-Albanië, 20.45 uur
Zondag 7 september: Griekenland-Roemenië, 20.45 uur
Maandag 8 september: Spanje-Macedonië, 20.45 uur
Maandag 8 september: Zwitserland-Engeland, 20.45 uur
Dinsdag 9 september: Noorwegen-Italië, 20.45 uur
Dinsdag 9 september: Tsjechië-Nederland 20.45 uur.Posted in: roerdalen