pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 22, 2014 6:53 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Fittest voor inwoners 55 jaar en ouder uit Montfort

Roerdalen – Bewegen is gezond en ontspannend. Iemand die genoeg beweegt blijft bovendien langer fit en vitaal. Vanuit die gedachte hebben inwoners, verenigingen en professionals uit de gezondheidszorg in Montfort het burgerinitiatief ‘Sport en bewegen van 0 tot 100’ ontwikkeld. Een onderdeel van het burgerinitiatief is de fittest voor mensen van 55 jaar en ouder op vrijdagmiddag 20 juni van 13.00 tot 17.00 uur in sporthal De Koeweide in Montfort.

Wethouder Eugenie Cuijpers: “Ik ben blij met het burgerinitiatief ‘Sport en bewegen van 0 tot 100’ in Montfort. De uitgebreide fittest voor mensen van 55 jaar en ouder is een van de activiteiten die de komende tijd worden georganiseerd. Het doel is om inwoners uit Montfort meer te laten sporten en bewegen. Ik hoop dat de mensen die de fittest doen ook na die test volop in beweging blijven. Behalve gezond is bewegen namelijk ook leuk!”

Uitnodiging
Alle inwoners van Montfort die hiervoor in aanmerking komen, hebben inmiddels per brief een uitnodiging voor de fittest ontvangen. Deelname kost € 5,–. Tijdens de fittest worden uithoudingsvermogen, spierkracht, behendigheid, lenigheid en balans getest. Bovendien wordt de bloeddruk gemeten, lengte en gewicht en eventueel de bloedsuikerspiegel. Na afloop ontvangen de deelnemers een persoonlijk beweegadvies. Behalve de sportinstructeurs die de fittest begeleiden zijn de praktijkondersteuner van de huisarts, een podotherapeut, Therapiecentrum Montfort, een diëtiste en beweegadviseurs aanwezig.

Informatiestands
Na de fittest kunnen de deelnemers terecht bij de diverse stands in de sporthal voor informatie over gezonde voeding en gezond ouder worden. De deelnemers kunnen, als zij dat willen, ook kennismaken met sport- en beweegactiviteiten in Montfort. Ook is er een brochure gemaakt met hierin een overzicht van alle verenigingen en activiteiten op het gebied van sport en bewegen in Montfort.

Deelnemers
De organisatie is in handen van de werkgroep 55+ die bestaat uit inwoners, verenigingen en professionals. De Fittest wordt mede mogelijk gemaakt door De Zonnebloem, GGD Limburg-Noord, Omni vereniging Montfort, Podotherapeut Echt/Holtum, Praktijk Breukers Oefentherapeuten, Praktijkondersteuner huisarts Montfort, Sociaal Cultureel Werk De Zorggroep, Stichting Menswel, Therapiecentrum Montfort, Vrouwenvereniging Montfort en Gemeente Roerdalen.Posted in: roerdalen