pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 17, 2020 9:05 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Glazen bol van de toekomst lijkt mistig over pensioen en minder over ‘t salaris

Verdient u als werknemer genoeg om straks nog wat “over te houden”? Die vraag komt naar voren nu er een pensioen-akkoord is sinds afgelopen vrijdag. Details zullen nog nader bekend worden gemaakt. Want het pensioen zal in de toekomst veel meer dan voorheen, mede afhankelijk zijn van en gerelateerd worden aan de beleggingsrestaties van de pensioenfondsen op de beurs.

Het lijkt een gevaarlijkere constructie dan tot nu toe. De resultaten op de effectenbeurs schommelen immers wel eens. Hoewel de laatste jaren er een vrij constante klimmende beurs in Europa, de VS en Japan was, bleven de zogenaamde opkomende landen (Z-Amerika) ver achter.

Voeg daarbij ook de reeks onzekerheden vanwege allerlei gebeurtenissen in de wereld (bijv. oorlogen, natuurrampen enz), economische prestaties (inflatie bijv) en vooral financieel crises-ingrijpen door de overheid (zoals destijds de val van banken en de daaropvolgende bankencrisis en thans de corona-crises) en dan wankelt het geheel.

De corona-crisis heeft een dergelijke ingreep van vele miljarden tot nu toe gevergd, en dat daarmee volgens economen en financiële deskundigen de klok van economische welvaart hier zeker 10 jaar is terug gezet. We horen het al zeggen: ‘Och het valt mee, in 2010 begon “het ook weer te groeien” . Natuurlijk, er zal weer groei zijn, maar de economen hebben daarover nog verdeelde meningen. De meeste van hen voorspellen dat een economische herstelperiode van minimaal 10 tot 12 jaar nodig is om zo weer op “nivau januari 2020” te komen, het niveau van voor “corona”. De optimisten onder hen rekenen op vijf jaar. Afwachten maar, de glazen bol is wazig.

Wat u niet zo lang hoeft af te wachten of uw salaris wel op niveau is want daarover begonnen we dit verhaaltje en vervolgen dat hier een van de komende weken met hoe u dat kunt meten, controleren en vergelijken. Want er bestaat een salarisvergelijker die gevoed is met veel informatie over soortgelijken onder ons.

(.JB.)

(zie verder ook de voorpagina”s de komende tijd en ook de rubriek Wist u… deze en volgende weken)Posted in: algemeen