pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 28, 2014 5:18 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Grote vals-geldzaak : weer 5 arrestaties (oa Swalmen, Roggel)

 

Limburg – De recherche heeft opnieuw vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie en het in omloop brengen van vals geld. Deze aanhoudingen volgen naar aanleiding van drie eerdere aanhoudingen in dit lopende onderzoek.

Twee mannen van 17 en 34 jaar uit Swalmen en Roggel werden op 3 en 4 juni aangehouden in hun woonplaats op verdenking van handel in vals geld. Daarnaast werden op 17 juni door de politie nog eens twee vrouwen van 20 en 27 jaar uit Helden en Nijmegen en een 16-jarige man uit Panningen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de productie en handel van het vals geld dat al enige tijd in omloop is. Een 74-jarige vrouw uit Helden is door het onderzoeksteam op 18 juni gehoord als verdachte in deze zaak. Deze vrouw is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Bij de aanhoudingen zijn er geen goederen in beslaggenomen.

De 16-jarige jongeman is afgelopen vrijdag 20 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten hem voor 14 dagen in bewaring te stellen. De andere aangehouden verdachten zitten niet meer vast. Nader onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over de hoeveelheid vals geld welke er in omloop is gebracht. In verband met het onderzoeksbelang in deze zaak is er voor gekozen de aanhoudingen nu pas naar buiten toe te communiceren.

Onderzoek
Naar aanleiding van meerdere meldingen vanaf half februari over vals geld dat in omloop was, is er gestart met een intensief rechercheonderzoek. Dit resulteerde 19 mei al in de aanhouding van twee vrouwen en een man en de doorzoeking van twee panden in Maasbree en Eindhoven. De man uit Maasbree zit nog vast. Daarbij werden door de politie professionele materialen, gereedschappen en apparatuur voor produceren van vals geld aangetroffen en in beslaggenomen. In het onderzoek werd door de recherche ook samengewerkt met de expert vals geld van de Landelijke Eenheid, specialisten van het Nederlands Forenische Instituut (NFI) en De Nederlandse Bank.

Vals geld
Als ondernemer krijg je elke dag grote hoeveelheden geld in handen, het kan gebeuren dat je een verdacht biljet tegenkomt. De Nederlandse Bank heeft een speciale pagina waarin zowel ondernemers als burgers handige tips kunnen vinden, hoe je kunt controleren of een biljet echt is of vals.Posted in: politie, roermond