pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 18, 2014 11:53 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Het huis gaat niet op vakantie: inbraak-preventie-tips

Roerdalen/Ospel – ‘Laat de buren binnen… en houd de dief buiten’. Onder dit motto hield de politie, gemeente en Woningbouwvereniging Nederweert recentelijk een preventieve actie bij basisschool De Schrank. Na afloop van de laatste schooldag kregen leerlingen en ouders tips hoe zij het risico op een woninginbraak tijdens hun vakantie zo klein mogelijk kunnen maken. De ervaringen van een slachtoffer van woninginbraak maakten daarbij veel indruk.

De vakantieperiode, een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Licht vertrouwde buren in

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, moet u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dus alsof het lijkt dat u zo binnen zou kunnen komen. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor te zorgen dat uw woning een bewoonde indruk geeft. Door bijvoorbeeld de brievenbus leeg te maken, plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en de radio zorgt dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand thuis is.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw woning), direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen namelijk onder de hoogste prioriteit van de politie. Hoe eerder de buren 112 bellen, des te sneller de politie kan reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Voor de thuisblijvers

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. In de zomerperiode zijn insluipingen dan ook een veelvoorkomend probleem. Dat betekent dat een crimineel uw woning binnengaat zonder te hoeven inbreken. Sluit daarom altijd alle deuren en ramen, vergeet ook niet om het wc-raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. Ook al gaat u vlug naar de winkel of de kinderen van school halen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om de was op te hangen of even kort naar de buren gaat, men zo binnen kan wandelen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Want wanneer een insluiper zomaar uw woning binnen kan komen, zonder te hoeven inbreken, duurt het slechts enkele minuten voordat hij er met uw spullen vandoor gaat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Wat kunt u nog meer doen?

Er zijn nog veel meer tips en maatregelen om uw woning veilig achter te laten. Zie hiervoor de site www.waakvoorinbraak.nl. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Wanneer een slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, weet u zeker dat het een prima slot is. Vraag hierover advies aan eenPosted in: politie, roerdalen