porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 1, 2014 1:39 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: IBA Open Oproep voor het eerst in Nederland: projecten invullen

Roerdalen – Parkstad werkt aan haar toekomst op een bijzondere manier: door het organiseren van een Internationale Bau Ausstellung. Het is voor het eerst dat een volwaardige IBA – een van oorsprong Duits concept – in Nederland georganiseerd wordt. Het startsein van de eerste IBA Open Oproep voor projecten is op 27 juni gegeven door de kersverse directeur/curator van IBA Parkstad: architect Jo Coenen. Minister Timmermans en ruim 400 geïnteresseerden beleefden de start mee in Kerk Heilust in Kerkrade. Iedereen die wil helpen de toekomst van Parkstad vorm te geven kan tot 1 november 2014 kleine of grote projectvoorstellen of projectideeën indienen. De IBA is een initiatief van de provincie Limburg en de 8 Parkstadgemeenten.

Tot 2020 functioneert IBA Parkstad als laboratorium: een motor voor vernieuwende bouwprojecten, bijzondere tentoonstellingen en innovatieve plannen. Die zetten Parkstad op de kaart en helpen de toekomst van Parkstad vorm te geven. Met de IBA wil Parkstad een impuls geven aan economie, ruimte én samenleving. De kern van de IBA bestaat uit een reeks spraakmakende en hoogwaardige projecten die Parkstad transformeren en vernieuwen. “Actieve betrokkenheid en creatieve inbreng van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partijen zijn daarbij de sleutel tot een succesvolle IBA”, aldus Paul Depla, voorzitter van de IBA. “We willen mensen inspireren om zelf initiatieven te nemen”. De IBA is als een kwaliteitsmachine die voor het allerbeste staat. De allerbeste projecten worden in 2020 tijdens een slotmanifestatie tentoongesteld.

Jo Coenen: innovatie en kwaliteit
Architect Jo Coenen is benoemd als directeur/curator van IBA Parkstad. Met zijn bureau Jo Coenen & Co en Agence Ter uit Parijs maakte hij het winnende masterplan voor IBA 2013 in Hamburg. De architect die in Heerlen werd geboren, staat bekend om zijn streven naar innovatie en kwaliteit, twee kernwoorden van IBA Parkstad. Zijn brede (inter)nationale werkzaamheden en netwerk op het gebied van architectuur, duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling en zijn ervaring, oog voor kwaliteit en enthousiasme maken hem de perfecte curator voor IBA Parkstad. Gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg geeft aan: “Met Jo Coenen zal het niet alleen over ‘de buitenkant’ gaan, maar juist ook over de inhoud. Niet alleen over de architectuur, maar ook over de sociaal-economische toekomst van Parkstad.”

Open Oproep om projecten start 27 juni
Met de eerste Open Oproep zoekt IBA Parkstad naar buitengewone ideeën en actieve mensen.
Projectvoorstellen of -ideeën kunnen ingediend worden vanaf 27 juni tot 1 november 2014 op www.ibaparkstad.nl. De IBA projecten moeten voldoen aan kwaliteitscriteria. Zo is bijvoorbeeld het karakter van een project origineel, slaat een project een vernieuwende en creatieve weg in en levert het een structurele en duurzame verbetering van een locatie op. Een IBA project kan zich verder aanpassen aan veranderende omstandigheden en plotselinge kansen en kan diverse doelgroepen zoals inwoners aan zich binden. Een IBA project voldoet aan minstens één van de IBA thema’s: FlexibeleStad, RecycleStad en EnergieStad.

Selectie van projecten
Na 1 november bereidt het IBA Buro en het nog te installeren Quality-team (Q-team) van onafhankelijke deskundigen de eerste selectie voor. Projecten met de status “te kwalificeren project” gaan een traject in op weg naar de status IBA-kandidaat, IBA-project en uiteindelijk: het IBA label. De eerste lichting IBA-kandidaten wordt in het eerste kwartaal van 2015 gepresenteerd.

Over IBA
Het fenomeen IBA is in Duitsland ontstaan. IBA’s in Duitsland hebben bewezen een economische, sociale en culturele impuls te kunnen geven aan regio’s met een transformatie opgave.
Het gaat daarbij vaak om fysieke veranderingen in een gebied zoals bijzondere gebouwen, herinrichting van wijken of nieuwe landschappen, zoals bij Emscher Park of korter geleden in Hamburg. Maar minstens zo belangrijk is een nieuwe waardering en trots voor een gebied. IBA Parkstad is bijzonder, een primeur: het is de eerste volwaardige IBA buiten Duitsland.Posted in: roerdalen