pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 22, 2020 9:08 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Inwoners die zich onveilig voelen door ‘n ander wegens ‘corona’ mogen dat ’klikken’

Sinds medio april is er vanwege “corona” een vernieuwde noodverordening – zeg maar wet – van kracht, ook in de gemeente Roerdalen.
Waar gaat het precies om?
Landelijk zijn er regels opgesteld om besmetting door het coronavirus te voorkomen. Wie zich daar niet aan houdt kan een boete krijgen. Eerst wordt de overtreder (en dat kunnen personen of bedrijven zijn), aangesproken. Zeg maar: krijgt een eerste waarschuwing. Helpt dat niet dan volgt zonder pardon een boete. Wie niet luistert moet voelen.

De boa’s (afkorting voor buitengewoon opsporingsambtenaren) gaan deze taak uitvoeren. Dit zijn ambtenaren van de gemeente met opsporingsbevoegdheid. Zij kunnen net zoals de politie, boetes uitdelen. De boa’s en de wijkagenten houden controlerondes door de Roerdalense dorpen en het buitengebied, waar doorgaans veel mensen zijn of komen. Dat houden zij de komende tijd extra in de gaten. Denk aan hangplekken van jongeren, drukke wandelgebieden en winkels.

De gemeente en politie weten dat veel inwoners en ondernemers zich houden aan de maatregelen. Maakt u ich zorgen over een onveilige situatie bij u in de buurt? Laat het de gemeente gerust weten via 0475 – 53 88 88.

Om te mogen optreden als gemeente, moet er door de Veiligheidsregio een noodverordening zijn afgekondigd. Bekijk de noodverordening die op dit moment geldt op overheid.nl (noodverordening van 10 april jl)! Nieuw is bevoegdheid van de marechaussee i
Er was al geregeld dat mensen uit verschillende huishoudens minimaal 1,5 meter afstand moesten houden en met maximaal 3 personen bij elkaar mochten zijn. Uitzondering hierop waren alleen mensen uit hetzelfde gezin die op één adres wonen. In de nieuwe noodverordening zijn hiervan ook personen uitgezonderd die samen op één adres wonen, maar geen gezin vormen. Denk bijvoorbeeld aan studenten, of arbeidsmigranten.

(.JB.)
;
onderschrift foto

…voldoende afstand houden…Posted in: algemeen, politie, roerdalen