pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 5, 2020 11:54 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Lezenswaardige Column burgemeester Roerdalen op gemeentepagina dd 4 juni

Roerdalen – Een volgens het Roerdaljournaal.nl lezenswaardige Column van 4 juni 2020:
van Roerdalens burgemeester Monique de Boer – Beerta: Een te lange ramp?

04-06-2020
Burgemeester Monique de Boer-Beerta schrijft over de Coronamaatregelen en wat deze ‘lange’ ramp van ons allemaal vraagt.

Tijdens de periode van mijn burgemeesterschap heb ik het verschil geleerd tussen ‘korte’ rampen en ‘lange’ rampen. Kort was bijvoorbeeld de zoutzuurramp; een vrachtwagen, waarbij zoutzuur vrij kwam op de A73. Inzittenden van auto’s moesten van de snelweg worden geëvacueerd. Een hevige persconferentie, maar daarna haalde iedereen opgelucht adem. Iets langer duurde natuurlijk de Meinweg brand, maar zelden heb ik een groter gevoel van saamhorigheid ervaren! Dat was echt één voor allen en allen voor een!

Maar nu zitten we in een ‘ramp’, die wel eens de langstdurende ramp kan gaan worden, die wij ooit mee hebben gemaakt. Het is een ramp, waar de Gecoördineerde Rampenbestrijdings Incidenten Procedure (GRIP) 4 op van toepassing is. Een ramp die op 25 februari begon, met de verdachte situatie in Vlodrop.

Alle 15 burgemeesters komen een keer per week bij elkaar in een Regionaal Beleids Team (RBT) om de regioburgemeester, Antoine Scholten, te adviseren. Is een maatregel wel te handhaven? Moeten grenzen dicht? Is een maatregel wel eerlijk? Mag er een verschil zijn tussen stedelijk gebied en de plattelandsgemeente? We piekeren ons suf en deze wekelijkse sessies vergen een lange adem.

De belangen zijn ons duidelijk, namelijk het voorkomen van een tweede Coronagolf en een Lock Down. Maar zo langzamerhand zie je scheurtjes ontstaan in de eensgezinde ferme aanpak van de beginfase van de ramp: Het duurt zo lang! Hoe zijn sommige maatregelen nog uit te leggen aan onze inwoners? Waarom mag de ene onderneming volop draaien, terwijl de andere op slot moet blijven? Er zijn mensen die zorgen hebben om kinderen door meldingen van besmette docenten. Er zijn mensen die zich opgesloten voelen. Mensen zijn boos dat de sportscholen nog niet open mogen. Het sanitair op de campings moet dicht blijven, terwijl de tentkampeerder er nu wel eens op uit wil! Mensen krijgen steeds meer moeite met het strenge regime van de verzorgingshuizen. Het duurt te lang!

Niet iedereen zit deze week dus vrolijk op een terrasje. Toch is er elke week een beetje meer hoop. We krijgen deze crisis onder controle. Ik ben blij dat ik in een land woon, waarbij de rampenstructuur zo goed georganiseerd is en er tegelijk ook ruimte is voor inspraak. Die inspraak legt dilemma’s bloot, maar de discussie toont tegelijk aan waarvoor we het allemaal doen. Inwoners; hou vol. Kijk naar wat er al wèl kan. Praat bemoedigend tegen elkaar. Dan doen we het samen; want wat is er mooier dan één voor allen en allen voor één!Posted in: algemeen, roerdalen