pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 27, 2019 6:42 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Limburgse kookboeken-schrijfster Netty Engels-Geurts (77) vrij plots overleden

Roerdalen – De uit Roggel afkomstige en in Thull (Z-Limburg) woonachtige kookboekenauteur Netty Engels-Geurts is deze week vrij onverwachts overleden; zij werd 77 jaar, zo verneemt Roerdaljournaal.nl
Enkele weken geleden werd een snelgroeiende hersentumor bij haar geconstateerd. Voordat een operatie en kuur konden plaatsvinden volgde een hersenbloeding, waarna zij in een coma raakte.
Zij laat een bedroefde familie achter. Haar man Will Engels stond haar in al haar bezigheden en idealen terzijde. Ook dochter Peetjie volgde de ouders bij alle activiteiten.
Netty Engels-Geurts kreeg vooral bekendheid door haar boek ‘Vlaai en en ander Limburgs gebak’, waarvan druk na druk de weg naar de consument vond, ook in tijden van digitalisering. In september 2018 verscheen haar veertigste kookboek ‘Limburg op z’n lekkerst’ in een jubileumeditie bij het 20-jarig jubileum van Uitgeverij TIC.

Maar haar idealen brachten haar veel verder. Allereerst was zij een promotor van de Limburgse keuken. Zij trad op als adviseur van restaurants, verzorgde workshops en gaf demonstraties over het koken en bakken van Limburgse recepten. Veelvuldig trad zij op voor radio en televisie en enige tijd had ze een eigen kookrubriek. Ook in de commissie Volkscultuur van Veldeke maakte zij zich sterk voor de Limburgse keuken en verzorgde al jarenlang een receptenrubriek in het jaarboek van de vereniging. Op de site van Alfabrouwerij verzorgde zij recepten met bier. Zij maakte zich sterk voor vergeten fruit als kornoelje of kweepeer.
Op 19 juni jl kreeg zij voor haar verdiensten op volkscultureel gebied de Jo Hansenprijs overhandigd. In haar dank
Netty Engels-Geurts wordt in besloten kring gecremeerd.Posted in: algemeen, roerdalen