pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 17, 2019 4:00 pm Lees verder →

Roerdaljournaal .nl met complete Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roerdalen

Roerdalen – Op woensdag 2 jan. 2019 heeft burgemeester Monique De Boer van Roerdalen traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsreceptie terug en vooruit gekeken. Ook op www.roerdaljournaal.nl staat de hele toespraak afgedrukt: het is een geestige rede met een serieuze ondertoon. Gaat u er even voor zitten, de redactie van Roerdaljournaal.nl vond het in elk geval meer dan de moeite waard.

De burgermeester zei namelijk het volgende: “Welkom in het nieuwe jaar 2019 ! Wat fijn dat u weer gekomen bent om met ons het glas te heffen, want zonder u hebben we natuurlijk geen gezellige receptie!

Ik hoop dat u allen de kerstdagen goed bent doorgekomen en klaar bent voor een nieuwe start. Ik begin al gelijk met mijn speciale wens voor u: ik wens u veel veerkracht toe. Want die zult u nodig hebben!
.Heeft u dat gezien? Ik dacht: zit ik nou naar Spitting Image te kijken of is dit nepnieu.dat de burgemeester begon met: de
We leven in een tijdperk van supersnelle ontwikkelingen. Heb ik mij in eerdere nieuwjaarstoespraken al eens verbaaar, vond ik toch wel het houterige dansje van de Prime Minister van wat eens Great Britain was.ws?asd over de gekte om ons heen; het lijkt ieder jaar gekker te worden!
Wist u bv dat het libido van de paling wordt beïnvloed door drugsafval? Ze worden er hyperactief van. Tegelijkertijd heb je tegenwoordig vissen met een depressie. Daarnaast schijnt u geen brood meer te mogen voeren aan de eendjes, want daar krijg je getraumatiseerd eenden van. En wat te denken van een hond met een beugel?

Bij het lezen van al dat nieuws, krab je je maar weer eens achter de oren. Nu weet je natuurlijk nooit of het wel écht nieuw is. Het kan ook nepnieuws zijn, maar toch..

En dan denkt u, het gaat dus de verkeerde kant op met de natuur. Welnee, we krijgen steeds vaker te maken met allerlei doorontwikkelde oersoorten, zoals bevers en katachtigen. Er is net een mediterrane sprinkhaansoort ontdekt. Mijn kamer op het gemeentehuis zit voortdurend vol met allerlei ongedierte; zo veel, dat het alarm regelmatig afgaat. En de wasberen en wolven lopen gewoon door de straten van Maastricht!!

Er komen ook steeds weer nieuwe woorden bij. Zoals Brexitburgers of Klerkenkoeterwaals: kan het poëtischer?
En ik heb gelezen over het woord Ruttelen: dat is iets wat onze premier doet en wat zo’n beetje het midden houdt tussen ratelen en pruttelen.

Het hoogtepunt van het afgelopen blijven wel humor houden die Engelsen. Maar eerlijk is eerlijk: stoïcijns verdedigt de prime-minister haar standpunt en daar heb ik toch wel respect voor. Theresa May is een powerwoman!
We hebben natuurlijk ook wel powerboys, maar… ik raak altijd afgeleid door het kapsel van Boris Johnsen en dan ga ik dat automatisch vergelijken met het kapsel van Donald Trump; Ja, dan denk ik toch wel, dat een kaal hoofd iets modieus heeft!

Daarom moet je veerkracht hebben mensen. Anders snap je niet dat er een Me Too-beweging gaande is, maar dat Juncker er vrolijk op los aait en kust, toch? Zag u hem op tv, door de haren van die blonde dame gaan?

Je weet het toch langzamerhand niet meer. Zo las ik in een artikel ‘Op de korrel’ dat je niet alleen nepnieuws en nepsites hebt, maar ook nepschilderijen. Onlangs is zo’n nepschilderij verkocht voor 15.000 pond. Het was een rekwisiet uit mijn favoriete serie Allo, Allo; with René en Edith. Het ging om het schilderij: The Fallen Madonna, with the big… juist!

Ach, ach, we moeten elkaar maar een beetje vasthouden, mensen.
Ik lees dat een kwart van de mensen moeite heeft met digitale zaken.
Ze hebben problemen met de belastingaangifte, kunnen zorgafspraken en bankzaken niet goed regelen. Mensen die de weg niet goed kennen in de online wereld, kunnen flink in de problemen komen. Sommigen schamen zich daarvoor. Dat hoeft zeker niet. We hebben daar allemaal last van! Laten we elkaar een beetje helpen!

We hebben een bewogen jaar achter de rug met een enorm spannende verkiezingstijd. De uitslag in Roerdalen leverde 7 nieuwe raadsleden op: verjonging en kwaliteit! Voor mijn gevoel hebben we een gemeenteraad, waar we de komende periode goed zaken mee kunnen doen. Dank, gemeenteraadsleden, voor alle tijd en energie, die jullie in de gemeenschap van Roerdalen steken!

Daarna volgde de collegevorming. Daarmee kun je natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Er zijn politieke en persoonlijke keuzes gemaakt. Roerdalen kreeg te maken met 1 wethouder minder en dat is een politieke keuze, maar eentje, die de burger wel merkt. We kunnen met 1 speler minder, helaas minder vaak de bijzondere gelegenheden van de verenigingen bezoeken.

Het opstarten van een nieuw college kost altijd even tijd, maar is goed verlopen. Waar wij met twee ervaren wethouders en één nieuwe wethouder, Jan Smits, een snelle doorstart hebben kunnen maken, zijn veel colleges in de regio behoorlijk veranderd. Daarom stond de zomer vooral in het teken van het inregelen van de nieuwe colleges en raden en het opzoeken van hernieuwde samenwerking.

Na een lange hete zomer, kwam het college pas goed op dreef. Het college heeft na een globaal collegeprogramma, veel zorg besteed aan de tekst in kadernota en de begroting, zodat we met elkaar weten waar we aan toe zijn, in deze nieuwe regeerperiode.

Ondanks dat we in zo’ n programma zo goed mogelijk met elkaar proberen weer te geven, welke richting we uit willen gaan, hebben we toch te maken met een wereld van complexiteit zonder richting; een zekere ervaring van chaos.
We verlangen daarom naar veiligheid: een beetje geluk.
We krijgen ook te maken met nieuwe energie en ordening: een netwerkstructuur
We gaan toe naar een improvisatiemaatschappij.
Dat vereist veerkracht van ons allemaal!

Ik dank de politie voor zijn enorme inzet van het afgelopen jaar. Onze chef basiseenheid, Laurens Princen, heeft na vele jaren trouwe dienst afscheid genomen. Er is een nieuwe chef aangenomen, Eric Saas, die zich binnenkort zal voorstellen. De samenwerking in onze driehoek, politie, burgemeester, OM gaat steeds beter.
Samen werken we aan de ‘Hidden Impact Crime’ ; de maatschappelijke effecten van de georganiseerde misdaad. Samen bewegen we ons van reactie naar anticipatie, en van preventie naar veerkracht!

Ik dank ook de brandweer voor zijn enorme inzet afgelopen jaar. Het was de zomer van vele branden en uitrukken. Daar hoort u onze vrijwillige brandweer niet over klagen. De brandweer was paraat en ze doen het graag. Over die paraatheid komen wij het komende jaar nog met elkaar te spreken. Er moet een actieplan komen om de terugloop van vrijwilligers in heel de Veiligheidsregio op te vangen. Bij de post Montfort vallen de cijfers nog mee, maar sommige corpsen hebben een zorgwekkend lage bezetting. Er wordt nagedacht over een andere taakinvulling: Meer basiswerk, minder specialistisch werk. Dat specialistisch werk wordt dan neergelegd bij speciale flexteams, die voor de hele regio inzetbaar zijn. Daardoor kan de opleiding tot basis brandweer korter zijn en aantrekkelijker voor vrijwilligers. Niet iedereen is even gecharmeerd van dit plan. Ik wens onze brandweer daarom veel veerkracht toe!

En handen af van onze hulpverleners!
Zij zijn er om Ú te dienen; zíj verdienen uw groot respect!

Wat breng het nieuwe jaar?
Opnieuw verkiezingen: Provinciale Staten, Eerst kamer en Europese Verkiezingen, verdeeld over twee dagen op 20 maart en 23 mei. Voor onze twee zittende Statenleden Herman Nijskens en Henk van der Linde worden dat hele spannende tijden. Wij vinden het fijn als Roerdalen vertegenwoordigers in de Staten heeft, want dan zijn de lijnen kort. Ik wens jullie veel succes en als het onverhoopt toch anders loopt, dan gepland : dan komt het neer op veerkracht!
We gaan door met onze toeristische profilering. We hebben hard gewerkt aan het saneren van een aantal recreatieterreinen en zetten in op een duurzame ontwikkeling. Daarbij verdient het Meinweggebied extra aandacht. Het is een van onze Unique Sellingpoints en wij moeten daaraan blijven trekken! Ondernemers in de zaal: hoe is het toch met die ‘Gouden Driehoek? Werkt u daar nog aan?

Komend jaar dient er ook duidelijkheid te komen in de ontwikkeling van ons Service Centrum MER. Het samenwerkingsverband, dat we samen met Maasgouw en Echt-Susteren hebben. Wij zijn goed op weg, maar er dient meer duidelijkheid te komen over het perspectief, de aansturing en de financiën. Ik roep onze raad op, daar dit jaar samen met het college de schouders onder te zetten. Zodat wij die zelfstandige gemeente Roerdalen kunnen blijven; een gemeente die dicht bij haar inwoners staat.

Ik mag alweer bijna 6 jaar uw burgemeester zijn! Op mijn eigen herbenoeming dit jaar, ga ik nu niet in. Want dat is zo spannend! Dat mag ik hier niet een beetje zitten te beïnvloeden. Als alles volgens planning verloopt, zal er al begin februari duidelijkheid zijn.

U kent mij inmiddels wel en dan weet u, dat ik een beetje een moederlijk type ben, en dan ook nog van het ouderwetse soort en daarom wens ik U Rust, Reinheid en Regelmaat toe. Ik probeer daarin mijn rol te pakken door een stabiele factor te zijn.
Laten we inzetten op lerend vermogen en werken volgens thema’s en principes i.p.v. strakke kaders. Laten we denken in wederkerigheid, waarbij iedereen mee doet.
En laten we de gekte om ons heen trotseren en een beetje oog hebben voor elkaar, als de druk teveel wordt.
Daarbij wens ik u vooral veel veerkracht toe; u zult het nodig hebben.

Dames en heren, ik ga mijn nieuwjaarstoespraak afronden. Ik had het nog over het ‘vaasje van Rutte’ willen hebben, maar dat vond ik nogal een ‘teer’ onderwerp…

Ik eindig met het refereren aan de ‘King’s Speech’, de kerstboodschap van onze eigen koning Willem Alexander: ‘Nederland is anno 2018 een van de beste plekken om te wonen, te werken en te leven’.
De ‘Kings Governor’ vulde dat gisteren tijdens zijn nieuwjaarsspeech aan en sprak van een best wel ‘Lekker Lopend Limburg’.

Laat dit alles nou voor Roerdalen in het bijzonder gelden?!
Ik wens u alle goeds voor het nieuwe jaar!

Toast!

( eerder verscheen deze rede ook op de gemeentelijke site van Roerdalen)Posted in: algemeen, politie, roerdalen