pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 14, 2019 12:49 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : niet meer te evenaren dubbelslag Meijel: én OLS-titel met d’n Um én jeugdtitelprimeur met “ ‘t Sjötje”

Herkenbosch – Met een meer dan fraaie derde plek in de finale van het OLS 2019 en de allereerste jeugdschutterstitel bij een OLS heeft Schutterij St Sebastianus uit Herkenbosch uitzonderlijk goed gepresteerd tijdens het OLS 2019. Bij het “grote” OLS werd Herkenbosch zeer goed derde ( van 142 deelneners bij start en 25 finalisten op de voortzetting op de finaledag ) en was St Willibrordus uit Meijel na nog een tweestrijd met Venray de uiteindelijke winnaar. En zo mocht – aldus Roerdaljournaal.nl – de hoogste jaarlijkse schutters-eer met de trofee “d’n Um” weer een jaar in Noord-Limburg blijven en gekoesterd worden. Hoewel Meijel een beetje een grensgemeente is, voelt men zich in het Neijelse doorgaans meer thuis bij Noord- dan bij Midden-Limburg. Sevenum was met een prima organisatie dit jaar een prima gastgemeente ook weer een goede voorloper voor de volgende OKS-editie in het noorden van de provincie: rond 65 jaar geleden was het OLS ooit eerder te gast in Meijel.

Terug naar de andere titel voor Meijel: een primeur:
Aan de allereerste wedstrijd Jeugdwindbuksschieten tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) op javeldag, zaterdag 13 juli deden 22 schutterijen mee.
Het was een spannende eerste editie van het Jeugd OLS. Een begin is gemaakt van een prachtige nieuwe traditie. En schutterij Herkenbosch – St. Sebastianus gaat de boeken in als allereerste winnaar. Het drietal Alisha Balendonck, Selina Balendonck en Yoël Pex schoten het allerbeste. Dat betekent dat ‘Ut sjötje’ naar Herkenbosch gaat.
Het Jeugdwindbuksschieten is voor jongeren onder de 16 jaar en stijgt de laatste jaren in populariteit. Op initiatief van de jeugdcommissie binnen de OLS-Federatie kwam er nu een officiële schietcompetitie. De deelnemende schutterijen stuurden ieder een team van drie jonge schutters naar de wedstrijd.Posted in: algemeen, roerdalen