By juni 11, 2014 4:12 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Nieuw wintercircus in MECC Maastricht vanaf 20 dec.

Roerdalen/Maastricht – Hillenaar Circus Events BV organiseert samen met MECC Maastricht een nieuw Wintercircus. De eerste editie vindt plaats in het MECC van 20 december 2014 t/m 3 januari 2015. Het programma wordt geregisseerd door de Franse circuskoning Joseph Bouglione met acts die speciaal voor Maastricht worden ingezet. “We zijn erg trots om Limburg deze winter een ongeëvenaarde show te kunnen presenteren”, zegt Jeroen Hillenaar, directeur van Hillenaar Circus Events. Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht, deelt zijn enthousiasme. “Met Wintercircus Maastricht voegen we een uniek evenement toe aan onze agenda maar ook aan de kalender van Maastricht.”

Wintercircus Maastricht is een initiatief van MECC directeur Rob van de Wiel. “Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de activiteiten die in het kader van Magisch Maastricht worden georganiseerd. Ook in het MECC moet iets te beleven zijn en een Wintercircus past uitstekend bij die ambitie.” Van de Wiel heeft intensief gezocht naar een geschikte partner om het project mee op te pakken. “In Hillenaar Circus Events hebben we een betrouwbare partij gevonden met veel ervaring. Dit bedrijf organiseert al jaren met veel succes vergelijkbare Wintercircussen in Amsterdam en Utrecht. Zij nemen de organisatie van het circus op zich. Wij hebben Hillenaar gevraagd om speciaal voor Maastricht een bijzondere voorstelling samen te stellen die aansluit bij het hoge niveau dat we willen uitstralen. Doel is om de regio een bijzonder publieksevenement te presenteren voor een brede doelgroep. Als Wintercircus Maastricht een succes wordt, dan wordt het een jaarlijks terugkerend evenement.”

Joseph Bouglione
Hillenaar directeur Jeroen Hillenaar heeft het project direct omarmd. “We geloven in de potentie van Wintercircus Maastricht en investeren er fors in”, legt hij uit. “Dat geldt voor zowel de marketing als de show.” Voor wat betreft het laatste heeft hij een beroep gedaan op de Franse circuskoning Joseph Bouglione, een naam die al decennia lang de absolute Europese circustop vertegenwoordigt. Bouglione neemt de creatie en regie van het circus in Maastricht op zich. “Hij heeft een uitstekende reputatie en wordt overal ter wereld ingezet voor entertainment producties. Samen met zijn familie exploiteert hij bovendien meerdere circussen in Parijs. Voor het MECC heeft Bouglione een serie spectaculaire, komische en romantische nummers geselecteerd die ongeëvenaard zijn in hun soort. Denk aan luchtacrobatiek, slangenmensen, een menselijke kanonskogel en een uniek diabolonummer. De hele voorstelling wordt begeleid door een professioneel showballet en een groot live orkest. We willen een onvergetelijke indruk maken op Maastricht .”

De voorverkoop voor Wintercircus Maastricht start op 1 september, dan gaat ook de website livePosted in: roerdalen