pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 15, 2014 5:12 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Nog meer protest tegen Duits wegen-tolplan

Roerdalen – Nog meer protesten tegen het tolplan op Duitse wegen: de Euregio Rijn-Maas-Noord vreest dat een tolheffing op de Duitse wegen negatieve gevolgen zal hebben voor het dagelijkse grensverkeer en de euregionale economie.

In een brief aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister-president Mark Rutte dringt het grensoverschrijdende samenwerkingsverband dan ook aan op een uitzonderingspositie voor grensregio’s.

P
De Duitse regering wil vanaf 2016 tol invoeren op alle Duitse wegen. Volgens de Euregio Rijn-Maas-Noord treft de heffing in eerste instantie de Nederlandse grenspendelaar die in Duitsland werkt. Maar ook wordt een dagje uit minder aantrekkelijk.
De Euregio Rijn-Maas-Noord is een samenwerkingsverband tussen gemeenten in Noord- en Midden Limburg en Duitse gemeenten aan de andere kant van de grens. Ondermeer de steden Mönchengladbach en Krefeld zijn lid van de Euregio Rijn-Maas-Noord.

Noodkreet
Eerder liet ook de Euregio Rijn-Waal eenzelfde noodkreet horen. Van dát samenwerkingsverband maken de Noordlimburgse gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar deel uit.Posted in: roerdalen