pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 2, 2014 3:24 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Op Meinweg bij de Driestruik Rara-virus: wat kunt u doen?

Roerdalen -In natuurgebied de Driestruik aan de rand van de Meinwegis alweer een tijd geleden het Rara-virus opgedoken. De ziekte is ongevaarlijk voor mensen of huisdieren, maar voor amfibieën dodelijk. Staatsbosbeheer heeft maatregelen genomen om de kans op verdere besmetting te minimaliseren.

Oproep aan bezoekers
Het virus is geconstateerd in het gebied de Driestruik aan de rand van het nationaal park de Meinweg Bezoekers worden opgeroepen de komende maanden minimaal 50 meter afstand te houden tot deze en de omliggende poelen. Met deze maatregel wil Staatsbosbeheer voorkomen dat bezoekers met schoenen of laarzen het virus van poel naar poel verspreiden. Hondenbezitters worden om dezelfde reden opgeroepen hun huisdier niet in de poel te laten zwemmen en aangelijnd te houden. Vanwege het grote besmettingsgevaar gelden de maatregelen tot minimaal september.

Aan eenden en reeën kan uiteraard geen zwemverbod worden opgelegd. Wel kunt u door uw hond aangelijnd te houden de kans verkleinen dat eenden en reeën worden opgejaagd en meer dan nodig van de ene naar de andere poel gaan.

Verder worden bezoekers gevraagd geen amfibieën of reptielen te vangen en huisgehouden waterdieren of vijverdieren niet uit te zetten in de natuur. Mocht u zieke of dode amfibieën in Midden-Limburg vinden, dan kunt u dit melden bij Staatsbosbeheer via het telefoonnummer 0475-528 500 of via de website van RAVON.

Rana-virus
Het Rana-virus is een virus dat wereldwijd veel slachtoffers maakt onder amfibieën. Het virus veroorzaakt dodelijke interne bloedingen bij kikkers, padden en salamanders. Omdat in Midden-Limburg veel amfibieën leven, is het van belang verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.Posted in: roerdalen