pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 23, 2020 11:03 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Over corona en… voeding en opvoeding!

Door de actualiteit van het oplaaiende coronavirus verhuist de mini-serie over het Klimaat enz, die we vorige keer gestart zijn, binnenkort naar de rubriek “Wist u…” .
De nieuwe beperkende maatregelen vragen om maximale aandacht. Maar…naar onze smaak rond het virus getuigen de jongste maatregelen deze week niet “van doorgrijpen en grote daadkracht”, maar eerder van “halfzacht” beleid:. een uurtje eerder het cafe dicht en maximaal 50 in plaats van 100 man bij groepsbijeenkomsten.

Fouten heeft Rutte cs al eerder gemaakt met get welles-nietes-spel rond de mondkapjes. Terwijl de hele wereld de mondkapbescherming verordonneerde was Nederland over het nut van deze bescherming in discussie…blunder 1, De volgende flater kondigt zich aan: de horeca moet een of twee uur eerder dicht: alsof een virus zich iets aantrekt van tijd of plaats. Derde blunder: het aantal groepspersonen moet van 100 naar 50. Zou het virus ineens kunnen tellen? En…. waarom thuis slechts 6 personen niet 30 of 19 om maar eens willekeurige aantallen te noemen.
Toegegeven, elke nieuwe maatregel is discutabel.

Maar opvallend is wel dat sinds “de remmen min of meer los gelaten” zijn, is het aantal besmettingen onder jongeren net name zeer fors gestegen. Ook de nog altijd geldende afstand van 1,5 meter, schijnt niet alleen bij de jeugd maar ook bij vele volwassenen ‘gekrompen’ te zijn.

En ik zie ook de jongeren steeds minder, – net als volwassenen trouwens, – winkelwagentjes ontsmetten, afstand bewaren of plastic handschoentjes dragen.

De – ze roekeloosheid én onverschilligheid in coronatijd jegens de medemens doet me denken aan de opmerking van een kennis, toen hij daarover zei: kennelijk wel voeding genoten maar geen opvoeding!

(.JB.)Posted in: algemeen