pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 2, 2020 9:01 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Posterholt weer leidend ?(2 en slot) Voorpagina Posters Journaal 2-9-20

POSTERHOLT WEER LEIDEND? (2 en slot)

De corona-spook heeft het leven dit jaar danig ontwricht. Als Koning Voetbal voortijdig zijn scepter moet inleveren, als de Tour de France een herfst-ronde wordt, als Wimbledon de traditionele aardbeien met slagroom over houdt, als zelfs de Oude Limburger afgeblazen wordt, als communiefeesten en vakanties verschoven of uitgesteld (moeten) worden, ja , dan is er wel degelijk wat aan de hand. Dan is een gemeenschap onderuit gehaald en lijkt die – zoals we vorige week hier schreven – “op apegapen” te liggen”.
Toegegeven, het gewraakte virus is niet overwonnen, maar dat gaat zeker gebeuren. Al die activiteiten, die we een zomer lang hebben moeten missen, keren terug en worden voorzien van een nieuwe glans.

‘Op apegapen’ gelegen? Dat leek maar zo: want Posterholt heeft de voorbije maanden samen met het verenigingsleven ( en SCRP) grote stappen gezet. Om zo het dorp met zijn rijke verenigingsleven met zilver of goud te omranden. Want de (gefuseerde) voetbalclub Oranje-Blauw ’15 speelt in de hoogste klasse van alle Roerdalense clubs, de Stichting Jeugd en Jongeren met zijn vele afdelingen heeft in het KA-huis een eigen home (dankzij de kerk destijds voor 1 gulden verworven), de nog te verbouwen Beuk wordt straks het nieuwe Dorpshuis, waar rond 45 verenigingen (van harmonie tot toneelclub, van vrouwenbond tot Boerebroelof, van bieb tot repaircafé enz.) domicilie hebben/krijgen. En recent is de stichting voor de sporthal geboren, die het onderkomen voor 6 sportclubs en schoolgym vormt.
Voeg daarbij instanties en initiatieven als Stigt. Gr. Kruisgebouw, Oké Roerdalen, Natuurlijk…Postert enz. anderen en je hebt een bloeiend (verenigings)leven: van sport tot cultuur en alles wat daar tussen in figureert.

Wij riepen hier: Postert ontbeert een eigen wethouder? Kennelijk iet nodig, we hebben 5 Posterse raadsleden en die hebben er ook voor geknokt. Postert heeft de buit binnen en kan – mits de inwoners ook de daad bij het woord voegen en de initiatieven (blijvend) ondersteunen – weer klimmen. Postert staat dan weer stevig op de ladder en die, zoals bekend, hogerop gaat..naar een toppositie in Roerdalen. Postert is na de eeuwwisseling te lang lijdend geweest en is zo weer op de weg terug: om weer leidend te worden met een korte ei!

(.JB.)Posted in: algemeen, roerdalen