pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 8, 2020 8:28 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Posterse bejaarde via WhatsApp voor bijna 1500 euro getild; politie: ‘Geld direct gepind’

Posterse

bejaarde via WhatsApp voor bijna 1500 euro getild; politie: ‘Geld direct gepind’

( tekst)

“Oh,oh,oh, ik kon me wel voor mijn kop slaan. Er wordt en is op diverse tv-programma’s (o.a. Opgelicht, Radar enz) meerdere keren voor gewaarschuwd. En toch ben ik er in getuind. Precies 1478 euro en 65 cent ben ik lichter”. Dat is het commentaar van de bejaarde Posterholtenaar, die vorige maand het slachtoffer is geworden van een listige wijze van oplichting via internet: preciezer gezegd Whats-ap. Fraudedesk en politie: ‘Geld is weg, wordt na ‘t overmaken direct gepind!”

Vorige maand heeft de politie geregistreerd, dat met name 50-plussers steeds weer in de val lopen bij de oplichters. Dit komt vooral omdat de senioren iveelal te goedgelovig zijn. In het geval van de opgelichte Posterholtenaar betrof het een zoon, die binnenkort naar het buitenland verhuisd vanwege zijn werk.

Informatie over een dergelijke stap vergaren de oplichters veelal via andere netwerken zoals bijvoorbeeld, Mail, Snapchat, Facebook, Instagram, enz waarop allerlei info uitgewisseld wordt, veelal privé-zaken. Voorbeeld: van “een nieuwe baan of auto” tot “gaan dan en dan met vakantie” enz. Er zijn kwaadwillenden die relaties, zelfs complete familieverwantschappen volgen, en zo gegevens allerlei privé-gegevens vergaren. En die info wordt dan aan oplichters verkocht voor bedragen tussen 20 cent en een euro of daaromtrent. Schrik niet, er zijn zo wekelijks duizenden (ja, meervoud!) oplichtingen en fraudes in Nederland, zo blijkt uit meldingen bij de fraudedesk van de politie. Dus, wees terughoudend met het uitwisselen van privé-gegevens, hoe interessant voor de ontvangers ze zouden kunnen zijn.

De oplichting van de senior uit Posterholt voor bijna 1500 euro leest u deze week in de rubriek “Wist u…”, die vanaf 12 uur vandaag, woensdag 8 juli 2020 op deze site staat.

(Als u denkt slachtoffer te zijn geworden van internetfraude of als uw Whatsapp-account is misbruikt, meldt dat via 0900 – 8844. En geef nooit gegevens als rekeningnummers, pincodes ed door!)

(.JB.)Posted in: algemeen, politie, roerdalen