pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 2, 2020 4:47 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Protest Roerdalen tegen negatieve financiële gevolgen landelijk beleid: noodklok wordt nu geluid

Roerdalen – De gemeente Roerdalen heeft een protestbrief geschreven naar de ministeries BZK en Financiën. Dit om de noodklok te luiden voor de slechte financiële positie van Roerdalen. Een situatie die is veroorzaakt door een opeenstapeling van negatieve effecten door landelijk beleid. Naast de bezuinigingen in het Sociaal Domein, gaat het hierbij om de zeer negatieve effecten van de herverdeling van het gemeentefonds voor Roerdalen. Verder zijn er ook nog de directe en indirecte gevolgen van ‘corona’, die drukken op de begroting. Aldus schrijft de gemeente vandaag, 2 juli 2020 in een persbericht.

Sluitend krijgen begroting
De opeenstapeling van al deze effecten maakt het bijzonder lastig om de begroting de komende jaren sluitend te krijgen. Toch werken het college en de ambtelijke organisatie aan het meerjarig sluitend krijgen van de begroting. Daarbij wordt gedoeld op forse ombuigingen die op zijn laatst in 2024 (het laatste jaar begroting 2021-2024) tot een sluitende balans moeten leiden. De gemeenteraad van Roerdalen is daarbij actief betrokken via een klankbordgroep.
Meer protest
De bijzondere financiële situatie heeft in het hele land geleid tot protesten van verschillende gemeenten. Naast de eigen protestbrief heeft Roerdalen zich samen met 86 andere gemeenten aangesloten bij de brief van de gemeente Krimpenerwaard. Ook heeft Roerdalen de brief van de plattelandsgemeenten P10 onderschreven, samen met 65 andere gemeenten. Meer informatie over de landelijke protesten tegen de extreme situatie in de gemeentelijke financiën is te vinden op de site: www.stoplokalebezuinigingen.nlPosted in: algemeen, roerdalen