pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 30, 2019 7:05 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Reacties op Britse politiek van nu mbt verkiezingen op 12 dec

Roerdalen – Roerdaljournaal.nl verneemt diverse reacties in bijv nu.nl over de politieke situatie in Groot Brittannië: lees mee!
Dat geldt in dit geval als een formaliteit, hoewel de Lords in theorie roet in het eten zouden kunnen gooien door de behandeling van de wet te vertragen.”
Hoe denk jij over de laatste ontwikkelingen rondom de Brexit? Leg uit!
Aanmelden om te reageren

Alle reacties 35
Andersziens
8 uren geleden
Meteen maar een nieuw referendum als ze dan toch naar de stembus gaan. dan weten we ook wat het volk wil en is er snel duidelijkheid. Wel zo eerlijk.
21

Roel_de_Vries
8 uren geleden
Misschien een retorische vraag, maar als de Britse politiek na al die stemmingen alleen maar weet wat ze NIET willen en geen idéé hebben wat ze WEL willen, hoe kun je dan van het (ondertussen gespleten volk) vragen om een afgewogen keuze te maken?

Samenwerken tussen die partijen is onmogelijk door de politieke cultuur.
Ik voorzie nog veel meer uitstel en onzekerheid.
9

EB
8 uren geleden
Ik hoorde van een Engelse vriend dat de kiezers zich dit jaar voor het eerst moeten gaan legitimeren met een identiteitsbewijs met een foto erop. Dat betekent een paspoort of een rijbewijs. Maar de armere Engelsen, die nooit naar het buitenland reizen, en die geen auto rijden maar op het openbaar vervoer zijn aangewezen, hebben dat niet. En aangezien een paspoort geld kost, is het ook onwaarschijnlijk dat ze dat alleen voor de verkiezingen gaan aanvragen. Dat betekent dat een heleboel traditionele Labour stemmers, niet gaan stemmen. Dit maakt deze verkiezingen bij voorbaat al uiterst oneerlijk.
13

Roel954
8 uren geleden
Indien correct, geldt dat niet voor iedere verkiezing dan?
2

EB
8 uren geleden
Nee, want dit is voor het eerst. In Nederland hoef je je ook nog maar een paar jaar te legitimeren, daarvoor volstond het gewoon met je stembiljet naar het stembureau te gaan.
6

Scotty
8 uren geleden
Er zijn plannen om dit te gaan invoeren, deze plannen liggen in de UK nog al gevoelig. Echter het zal ze niet lukken om dit voor december nog in te voeren, dus dit levert voor de aankomende verkiezingen nog geen problemen op.
(buiten de kans op valse stemmen na dan :-))
7

Achja_Joh
8 uren geleden
Staat alleen voor Noord Ierland benoemd en dat was al zo. Niet voor Engeland, Schotland en Wales. https://www.gov.uk/voting-in-the-uk#voting-in-person
4

Doktor_Alsvanouds
8 uren geleden
Hopelijk een flinke zege voor de SNP en het daarop volgende onafhankelijkheids referendum.
7

Tim3
8 uren geleden
Verkiezingen die door BJ gewonnen worden (uitslagen strijdig met de polls kunnen maar liggen niet voor de hand) Een nieuw referendum-waar m.i. zeer goede argumenten voor zijn- zit er niet (wat mij betreft helaas) echt in. Ik vraag me af of een Brexit straks voor een belangrijk deel niet te danken is aan een zwakke performance van Gorbeyn i.p.v. aan de blaaskaak (sorry) BJ die in mijn ogen mede dankzij Gorbeyn scoort. BJ is een ‘sterke leider’ waar het electoraat in vele landen helaas gek op is.
3

Paramount
8 uren geleden
De Kiezer heeft al lang gekozen. ze maken de situatie zo hopeloos als mogelijk dat uiteindelijk tegen uittreding wordt gestemd.
6

S_Tor
8 uren geleden
Er is door de kiezer nooit een specifiek plan gekozen en de bevolking is net zo verdeeld als het Lagerhuis. De kiezer heeft de situatie hopeloos gemaakt door iets te kiezen waar ze geen verstand van heeft.
15

EenAnderPerspectief
8 uren geleden
Nee hoor. Ze kunnen er nu eindelijk op terug komen nu ze weten wat op het spel staat.
3

Jow
9 uren geleden
Labour heeft zichzelf volledig buiten spel gezet waardoor de verkiezingen van 12 dec een formaliteit zijn. Niemand neemt die wispelturige partij nog serieus, ook de Britse burgers niet.
11

Amroahs
9 uren geleden
Hopelijk word er dit keer wat meer openheid gegeven over wat de deal nou precies gaat inhouden voor de burger daar zodat er op basis van feiten gestemd gaat worden
4

Dirk_Jan_Toverstaf
9 uren geleden
Perfect dit! Johnson pakt de meerderheid en duwt Brexit er alsnog door! Of het een hard Brexit wordt ligt aan de “EU”. En als ik Juncker mag geloven dat komt er een Brexit met nette afspraken. Benieuwd wie die rol nu op zich gaat nemen.

Maar hoe dan ook win-win !
2

Keyser_Soze
8 uren geleden
Johnson pakt geen meerderheid. Geen enkele partij zal een meerderheid behalen. Het wordt een coalitie vormen van meedere partijen. Dat hebben ze nooit gedaan in het VK.
12

EenAnderPerspectief
8 uren geleden
Wie weet.. Ik voorzie een flinke groei voor de libdems….. met name de jeugd en jongere generaties zagen brexit echt niet zitten. Het waren vooral conservatieve engelsen…
4

matthijsleloux
Redactie
8 uren geleden
Het is zeer ongebruikelijk, maar recent wel eerder vertoond. De Conservatieven hebben samen met de Lib Dems geregeerd in het kabinet Cameron-I (Cameron-Clegg Coalition).
4

KingKoen
9 uren geleden
Ook raar… De verkiezingsuitslag bevalt ons niet, dus we schrijven maar een nieuwe uit.

Gaat de VK dat net zolang doen totdat er een meerderheid is die in de EU wil blijven?

En wie draait eigenlijk op voor de reeds gemaakte kosten als de Brexit niet door gaat?
Is van de zotte als “jij en ik” moeten betalen voor kosten die veroorzaakt zijn door de VK.
3

S_Tor
8 uren geleden
Nee de verkiezingen komen er vanwege een totale impasse die met de huidige samenstelling in het Lagerhuis nooit meer doorbroken gaat worden.
5

sjef_smeets
9 uren geleden
Als Engeland slim is stappen ze massaal uit de EU. Dan stopt het grote graaien uit de ruif van de aangesloten landen. Zoals weer blijkt gaat Nederland nog meer betalen aan de gangsters in Brussel. Feitelijk is het in de hele wereld een politiek zooi. Kijk nu maar eens in Libanon, corruptie heeft dat mooie land aan de afgrond gebracht. Dat staat Nederland ook te wachten als we niet massaal in de benen komen en ons democratisch recht afdwingen.

Hoop dat de burgers in Engeland niet langer aan de leiband lopen van Brussel. Ze zullen binnen twee jaar als winnaar uit de bus komen en dan pas zal de rest van Europa zien dat dit instituut de EU een kosten verslindend apparaat is dat niets goeds brengt, buiten wat status en macht voor politici. Wens de Britten hun gezond verstand toe.
20

Lp27
9 uren geleden
Engeland stapt uit maar Wales, Noord-Ierland en Schotland niet, bedoel je?
10

Boslucht
8 uren geleden
Ik vrees anders dan u, dat een brexit het VK in een diepe economische crisis zal storten waarna zij tientallen jaren nodig hebben om daar bovenop te komen. Vreselijk voor met name de arbeidersklasse die dit het hartst zullen voelen. Voordeel voor Europa zal zijn dat geen enkel ander land die stunt zal herhalen. En dat zal de populisten voorgoed de wind uit de zeilen nemen: die hoor je nu ook al bijna nooit meer over uittreden.
17

DeRealist
8 uren geleden
De toekomst zal het uitwijzen. Europa heeft een ‘tegenhanger’ nodig die haar scherpt houdt zodat andere rijkere landen ook niet een exit overwegen. Tot nu blijkt het een vooral geldverslindend apparaat te zijn doe grote maatschappelijke problemen niet kan managen.

Het kan zomaar zijn dat de UK er over bijvoorbeeld 5 jaar beter voorstaat dan menigen had verwacht.
6

XVII_VIII_MMXXI
8 uren geleden
Dat vind ik prima, zolang de binnengrenzen open blijven en we niet nog een keer van munt moeten veranderen.

Toon meer reacties
Tom_Hamers
9 uren geleden
De politiek zal zich vernauwen, tot “one issue” partijen. Het gaat echt niet om meer politie of meer ziekenhuizen. Ben je voor Brexit of voor Remain. Britten zullen op partijen stemmen, waar ze nog nooit op gestemd hebben. Familievetes lopen op en ik hoop dat het in de Pub verboden wordt om over politiek te spreken. Daar gaat mijn kerstreis. toch maar naar Parijs.
5

Henk56
9 uren geleden
Het zou wat zijn als 1 van de grote partijen in zijn programma zou zetten dat ze stoppen met de Brexit als ze een meerderheid van de kiezers achter zich krijgen.
4

DeBlauweUil
9 uren geleden
Als Labour slim is, dan komen ze met een jonge nieuwe partijleider die meer voor de toekomst staat en aansprekender is dan Corbyn. Dan zou er nog wel eens een gigantische verrassing kunnen plaatsvinden en wordt die ridicule Brexit afgeblazen. Ridicuul omdat de mensen daar inmiddels gezien hebben dat veel bedrijven massaal wegtrekken naar het ‘vaste land’.
9

Pim1891
8 uren geleden
Laat ik vooropstellen dat ik pro Brexit ben, dat gezegd hebbende, de jeugd heeft het tijdens het referendum laten afweten. Dit zal helaas voor hun weer hun ondergang betekenen. Als het er op aan komt zijn ze er niet, maar achteraf wel protesteren, als een echte Snowflake.
5

Dimple
9 uren geleden
Over alles en nog wat blijven ze in het VK stemmen tot de gewenste uitkomst is bereikt, maar een tweede referendum over wel of geen Brexit is nog altijd taboe.
Voor mij heeft het met democratie niets meer te maken daar.
7

Jijweethet
9 uren geleden
Toen het eerste brexit referendum werd aangekondigd was het al gedaan met de democratie. Als je vervolgens kijkt hoe het referendum is opgezet en hoe de uitslag wordt geïnterpreteerd zie je dat weinigen snappen wat democratie is.
7

Hammie33
9 uren geleden
Ik verwacht dat Boris zal terug komen als PM met een meerderheid. Corbyn gaat veel zetels verliezen in het noord van Engeland.
3

Keyser_Soze
9 uren geleden
Volgens de laatste peilingen haalt geen enkele partij een meerderheid moet er dus een coalitie gevormd worden. Iets waar ze in het VK volledig onbekend mee zijn.
7

Jako
9 uren geleden
Dat is maar helemaal de vraag. Boris heeft zich niet aan de afspraak gehouden om 31 oktober de EU te verlaten. Brexiteers zullen daarom op de Brexit party van Farage stemmen en remainers op de Lib Dems. Labour en de Tories staan buitenspel
5Posted in: algemeen, politie, roerdalen