Roerdalen – Hoe maak je courgettesoep met knoflookcroutons?

Trek in een lekker en gezond soepje als lunch of voorgerecht? Courgettesoep is altijd een goed idee! De knoflookcroutons maken de soep nog smaakvoller.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke ui
- 2 courgettes
- 1 kleine aardappel
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroenrasp
- 600 – 800 ml bouillon
- 2 sneetjes volkorenbrood
- olie
- cayennepeper
- 2 teentjes knoflook
- bieslook
Bereiding
- Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze licht kleuren.
- Voeg de courgette, aardappel en citroenrasp toe en bak alles nog 3 minuten. Voeg 600 ml bouillon toe en laat de courgette met de deksel op de pan 10 minuten stoven.
- Pureer met een staafmixer en verdun de soep eventueel met wat extra bouillon. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Maak ondertussen croutons: snij het volkorenbrood in blokjes en schep om met wat olie, cayennepeper naar smaak en de uitgeperste teentjes knoflook. Bak het brood bruin en knapperig in een koekenpan.
- Verdeel de soep over 4 kommen, garneer met de croutons en fijngeknipte bieslook.
Dit is een recept van PuurGezond.
Aantal personen
4 porties
Bereidingsduur
25 minute