pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 15, 2020 8:50 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Roerdalen: hardere aanpak hennepteelt in tuinen; ‘verklikkers’ zijn ook welkom…

.

—-

De gemeente Roerdalen gaat hennepteelt (zie foto) bij particulieren in tuinen hard aanpakken deze zomer. Als hoofd van de politie heeft burgemeester Monique de Boer de politie en boa’s opdracht gegeven deze maanden extra alert te zijn op hennepkweek in tuinen van privé-woningen ed. Ook past de gemeente op korte termijn haar Damoclesbeleid aan. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om te kunnen optreden tegen “zondaars” (ontruimen en langdurig sluiten).‘Verklikkers’ zijn daarbij welkom, zelfs anoniem. Dat staat in een bericht aan de inwoners.

Net als in de rest van Nederland komt hennepkweek ook in Roerdalen voor. Onder ideale weersomstandigheden kunnen hennepplanten in tuinen grote hoeveelheden hennep opleveren, veel meer dan de 5 gram voor ‘eigen gebruik’. Burgemeester de Boer-Beerta: “Het kweken van hennep lijkt vandaag de dag normaal te zijn. Dit is absoluut niet normaal. Het is strafbaar. Ik maak me vooral zorgen om hennepplanten bij gezinnen met jonge kinderen. Ik maak me zorgen over hun veiligheid en gezondheid, maar ook over het strafbare gedrag, dat in deze gezinnen als ‘normaal’ wordt gezien. Is dit het signaal dat wij willen afgeven aan toekomstige generaties?”, zo vraagt zij zich retorisch af.

Meer controles

De gemeente Roerdalen wil de hennepkweek in haar gemeente een halt toeroepen. Daarom heeft de burgemeester de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) opdracht gegeven deze zomer extra alert te zijn op hennepplanten in tuinen. Als zij hennepplanten aantreffen, wordt handhavend opgetreden. De planten worden vernietigd en in sommige gevallen wordt het pand door de burgemeester gesloten. Dat gebeurt op basis van het zg Damoclesbeleid. Om de mogelijkheden te vergroten om te kunnen handhaven, past de gemeente dit beleid aan.

Melden

De gemeente roept inwoners, die vermoeden dat er in hun buurt een hennepkwekerij is, op om dit te melden: ‘verklikkers’
dus. Melden kan bij de politie via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(.JB.)Posted in: algemeen, politie, roerdalen