pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 28, 2014 9:15 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Roerdalenaren tevreden over afval-inzameling

Roerdalen – De inwoners van Roerdalen zijn overwegend tevreden over de afvalinzameling in hun gemeente. Dat blijkt uit een recent onderzoek via het zg Bewonerspanel.

De gemeente Roerdalen werkt momenteel aan een toekomstvisie over afvalinzameling en –verwerking. In dit kader vond een onderzoek plaats onder de leden van het Bewonerspanel. Bijna 400 inwoners vulden een vragenlijst in over hoe zij over de afvalinzameling in hun gemeente denken. Uit de resultaten blijkt dat men over het algemeen tevreden is over de frequentie en de manier van afval inzamelen van bijvoorbeeld restafval, gft-afval, kunststof en oud papier.

Afvalinzameling
Een ruime meerderheid van de respondenten is tevreden over het aantal keer dat restafval, gft-afval en kunststof wordt opgehaald. Toch zou ongeveer 20% van de respondenten graag zien dat het rest- en gft-afval en het plastic vaker opgehaald wordt.
Minder tevreden is men over de inzameling van grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval. Inwoners zijn niet tevreden over de kosten van de inzameling van grof huishoudelijk afval. Ook geven ze aan dat ze voor kleine hoeveelheden klein chemisch afval niet graag naar de milieustraat rijden.

Afval scheiden
Inwoners van de gemeente Roerdalen scheiden vrijwel al hun afval. Liefst 61% geeft aan altijd al het afval te scheiden. Oud papier wordt door vrijwel iedereen altijd apart gehouden (96%). Zij doen dit met name uit milieuoverwegingen of ‘omdat dat zo hoort’.
Inwoners geven aan dat als er aparte voorzieningen voor blik, drankverpakkingen, kringloop-producten en een chemokar komen, ze bereid zijn hun afval nog meer te scheiden.

Nieuwe ontwikkelingen
De panelleden kregen ook een aantal mogelijke nieuwe initiatieven voor afvalinzameling in de gemeente voorgelegd. Over het idee van containerparkjes in elke kern zijn ze gematigd positief. Een op de vijf respondenten staat negatief tegenover dit idee, vooral omdat men bang is voor zwerfafval rondom de parkjes of er niet extra voor zou willen betalen.
Inwoners geven aan dat ze erg positief staan tegenover het opstarten van kringloopactiviteiten in Roerdalen.

Informatievoorziening
Informatie over afvalinzameling wordt door de respondenten met name uit de gemeentekalender, de website van de gemeente of de Trompetter gehaald. Men is tevreden over de hoeveelheid informatie die zij hierover van de gemeente ontvangen.

De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in een nota over de koersbepaling van het afvalbeleid, die in september aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.Posted in: roerdalen