pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 18, 2020 12:00 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Rubriek Wist u…( week 12 in 2020)

Wist u…

… dat we terug zijn van weggeweest en dat we weer starten met de reguliere rubriek Wist u…
…dat we even het coronavirus overslaan in deze rubriek omdat Nederland (en de rest) overvoerd wordt met info hierover
…dat we toegeven: het is de meest ingrijpende ziekte die het maatschappelijk leven de laatste decennia in de wereld ontwricht: bij velen van hoog tot laag en in brede zin.j
…dat we voor het overige dichtbij huis blijven: vanwege de bevrijdingsherdenking in Posterholt (was voor afgelopen weekend gepland) en de Geluksweek Roerdalen (deze week), zijn beide uitgesteld. .
…dat van uitstel nu afstel dreigt. Deze week woensdag komen de organiserenden met de gemeente opnieuw bijeen om te overleggen over deze onderwerpen.
…dat verder weeknieuws was de invoering 100 km-grens op autowegen,.
…dat echter dit allemaal “bescheiden zaken” lijken te zijn/worden, in vergelijking met het coronavirus en de invloed daarvan.
…dat we op de voorpagina van deze uitgave, voor de RK-gelovigen onder ons, een speciaal bisschoppelijk gebed publiceren dat de bisschop ons aanreikte met betrekking tot de Corona-ziekte!

…dat deze week zondag de daedline was met betrekking tot de vraag: krijgt Roerdalen als eerste kleinere gemeente in Limburg het veel snellere glasvezelnet. Van hieruit wordt dan het net verder over de provincie uitgerold in zg minder rendabele gebieden.

…dat bij een aanmeldingsquote van minimaal 30 procent v dit glasvezelproject door gaat. Dat percentage was woensdag jl nog net niet bereikt, aldus de organiserende instanties/bedrijf. Afgelopen zaterdag waren de aanmeldingen weer vermeerderd maar nog net niet genoeg. Men had echter goede hoop dat de eindspurt de 30 procent-grens afgelopen weekeinde zou halen .

Een aanmelding biedt overigens de consument ook een financieel voordeel: wie zich nu aanmeldt betaalt geen aansluitingskosten; daarna betaalt men daarvoor 400 euro.

…dat nu een aantal meest voorkomende vragen volgen over het project: over een maand volgt een definitive beslissing of het project doorgaat en over een half jaar gaat dan de eerste spade de grond in.

1. Waarom zou ik voor glasvezel kiezen?
We gebruiken steeds meer datak Van Skype en Facetime-gesprekken tot online thuiswerken. Daarnaast zijn er steeds meer apparaten die we gebruiken via internet. Zogenoemde ‘slimme apparaten’. Denk aan een alarmsysteem, thermostaat of muziekinstallatie. Daarom is het belangrijk dat we gebruik maken van een betrouwbaar netwerk met veel capaciteit. De huidige vergt veel van de huidige internetkabel, met verbinding zou trager zijn. Glasvezel is hét antwoord daarop voor alle providers. Nu en in de toekomst.

2. Waarom is een deelname van 30% van de inwoners noodzakelijk?
De aanleg van een glasvezelnetwerk is een kostbare investering. E-Fiber wil deze investering graag doen, maar heeft daarvoor wel een minimale deelname nodig om de aanleg rendabel te maken. Deze grens ligt op 30%, dit betekent dat 30% van de inwoners/ondernemers in een gemeente een abonnement moeten afsluiten om de aanleg te starten. Als dit percentage niet wordt gehaald komt er geen glasvezelnetwerk in jouw gemeente.

3. Wat betekent ‘Ja’ zeggen tegen glasvezel?
Je zegt ‘Ja’ en je abonnement gaat pas ials de glasvezelkabel ook echt in de grond ligt.

4. Ik woon in het buitengebied, krijg ik ook glasvezel? Onze afspraak: Als wij glasvezel aanleggen in een gemeente, doen we dit voor iedereen!m

5. Kan ik op een later moment glasvezel laten aanleggen? Ja, de aannemer moet dan apart in aktie komen: kost extra.

6. Welke providers bieden diensten aan op het E-Fiber netwerk?
Het glasvezelnetwerk van E-Fiber is een open netwerk. Er is keuzevrijheid .
Kijk op e-fiber.nl/vergelijk om te zien welke provider en abonnement het best bij jou past

7. Wat gebeurt er met mijn e-mailadres en telefoonnummer?
Heb je een afhankelijk e-mailadres (zoals @ziggo.nl of @kpn.nl) en wil je overstappen op glasvezel? Daar is een oplossing voor: een onafhankelijk e-mailadres. Dit is gratis en hiermee voorkom je ook bij een volgende overstap problemen. Denk aan bijvoorbeeld Gmail of Outlook. Voor hulp bij overstappen kun je kijken op e-fiber.nl/overstappen-email. Je telefoonnummer kun je meenemen, de providers zijn verplichte dit te doen

8. Heb ik straks nog alle zenders en kan ik Ziggo Sport of Fox Sports Eredivisie Live blijven kijken als ik overstap?
Alle zenderpakketten komen overeen met de pakketten van andere providers in de markt. Je kunt via de provider naar keuze ook als extra Ziggo Sport bestellen tegen maandelijkse betaling. Fox Sports Eredivisie Live zit in het basispakket bij de providers die tv Canal Digitaal leveren. Bij anderen is het tegen maandelijkse betaling te verkrijgen.

9. Wordt de overstap begeleid?
Het merendeel van de providers biedt een overstaphulp aan zodat je nergens naar om hoeft te kijken. Zij regelen de overstap, inclusief het opzeggen van je huidige abonnement. .

10. Wordt er in de tuin gegraven?
In de meeste gevallen niet. De aannemer ‘schiet’ de glasvezelkabel onder je tuin of oprit door zodat men niet hoeven te graven. Dit gebeurt met een zogenoemde ondergrondse tuinboring. vanaf de stoep. Tot zover.
…dat onze rubriek Kiek Toen deze week een foto toont uit 1959. Op het bordes van het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Posterholt zwaait burgemeesters drs Wim Heemskerk met hoge hoed naar het publiek. Het is een foto van de installatie van Heemskerk met links wethouder en loco Frens Demarteau, verder op de achtergrond de raadsleden Wullem Veelen en H.Puts, daarnaast mevr Heemskerk, hun zoon Johan en rechts de andere Posterse wethouder Wiel Jeurissen (van het postkantoor). Posterholt telde toen 3000 inwoners en de verwachting was dat door de mijn Beatrix fors zou stijgen. De mijn ging echter niet door. In 1966 promoveerde Heemskerkntot buremeester in Echt.
.
..dat we traditiegetrouw besluiten met Posters dialect: d’r tusjenoet kniepe (= vluchten); die luuj goan inne kirk bae ( = die mensen gaan bidden in de kerk); det is ein ouw doef (= die vrouw is oud); dae is krek zienne paeter (= hij lijkt precies op zijn peetoom); eine duchtige jonk ( = dat us een flinke jongen of meisje); die sjoon hubbe gein sjoonreeme mer ein sjnal (= die schoenen hebben geen veters maar een gesp); det is eine sjtiets (= hij is ijdel).

( Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen