pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 18, 2020 4:21 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Sombere voorspelling Corona-slachtoffers in Limburg

Roerdalen – In de GGD regio Limburg-Noord zijn dinsdag in totaal 74 coronabesmettingen bevestigd. Sinds gisteren werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld bij de GGD-regio, waaronder onze gemeente valt.

Vanwege het aangepaste testbeleid geeft het aantal besmettingen overigens niet het totale beeld weer. Niet iedereen met een vermoeden van corona wordt nog getest.

Strategie
Vooral mensen uit kwetsbare groepen, die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest. Sinds de toespraak van premier Rutte eergisteren, weten we wat de strategie en het doel van Nederland is: het bereiken van groepsimmuniteit. Als iemand het virus heeft gehad, kan hij of zij immuun worden. Zodra steeds meer mensen immuun zijn, kan het virus zich steeds langzamer verspreiden en niet meer zo makkelijk overspringen op ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.

De meeste mensen zullen slechts last krijgen van lichte verschijnselen als ze besmet zijn met het coronavirus. ‘Zo’n 10 procent moet in het ziekenhuis opgenomen worden’, zei infectie-arts Cristian Hoebe gisteren tegen L1 radio. Ongeveer 0,5 procent komt te overlijden, blijkt uit Chinese cijfers van het virus. ‘We kunnen alleen niet helemaal zeggen hoe zich dat verhoudt tot Nederland’ aldus Hoebe. Niettemin noemde de arts het een ‘verschrikkelijk virus’. Het getal van 2500 sterfgevallen alleen al in Limburg schetste hij als een ‘reëel scenario’. In Limburg wonen 1.1 miljoen mensen.Posted in: algemeen, roerdalen