pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 27, 2019 9:12 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Tips voor het veilig afsteken van vuurwerk; periode vuurwerk afsteken mag oudejaarsdag 18 tot nieuwjaarsdag 2 uur

Roerdalen – Veel mensen genieten met oud en nieuw van gezelligheid, vuurwerk en knallen. Het is echter ook het moment van het jaar voor overlast en ongelukken. Gevraagd wirdt een beetje op elkaar te letten. Want oud en nieuw is een feest. En dat is pas echt leuk als het schoon, heel en veilig blijft!

Doe jezelf een schone straat cadeau

Vuurwerk afsteken is leuk, maar geeft ook veel troep. Vuurwerkresten, soms met gevaarlijke korte lontjes, verpakkingen en lege flessen zijn niet te voorkomen. Maar opruimen kunt u het wel. Pak daarom even de bezem en veeg de straat schoon. Het is een kleine moeite.

Praat over wat mag en wat niet

Voor veel kinderen en jongeren is Oud en Nieuw een leuke en spannende periode. Maar zijn zij zich voldoende bewust van de regels en risico’s die aan het afsteken van vuurwerk verbonden zijn? Zijn ze zich bewust van de overlast die ze veroorzaken als ze zich niet aan de regels houden?

Vier tips voor het veilig afsteken van vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling belanden ieder jaar weer feestvierders op de eerste hulp van het ziekenhuis. De helft van die mensen stond alleen maar toe te kijken! Wees dus allemaal alert bij het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Houd voldoende afstand en koop alleen vuurwerk bij Nederlandse, erkende vuurwerkverkooppunten.

Met deze tips voor het veilig afsteken van vuurwerk beperkt u de risico’s voor uzelf, de dierbaren om u heen en andere omstanders:

Houd voldoende afstand, ook van andere mensen die vuurwerk afsteken;
Steek vuurpijlen af uit een verzwaarde fles of PVC-buis die stevig in de grond staat;
Zet siervuurwerk altijd stabiel en stevig neer en zorg voor een vlakke ondergrond;
Let op de windrichting.
Vuurwerk afsteken mag in onze gemeente alleen op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 2.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Samen maken we er een mooie jaarwisseling van.

Kijk voor meer informatie ook op www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk/vuurwerk-afstekenPosted in: algemeen, roerdalen