pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 20, 2014 5:44 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Tour 2014: Deen pakt 2de ritzege

Roerdalen -De Deen Alexander Kristoff heeft zijn tweede etappezege geboekt in deze Tour de France. Hoe wreed: rij je urenaan kop maar na een rit over 222 kilometer van Tallard naar Nimes denderde de sprinter in de laatste meters over Jack Bauer heen, die in de eerste kilometers van de etappe samen met Martin Elmiger weggereden was uit het peloton.

Hoe wreed kan sport soms zijn? Vraag het aan Jack Bauer. Een uur of vijf reed de renner van Garmin-Sharp in de aanval, samen met Martin Elmiger. De twee kozen de aanval in een rit die gemaakt was voor sprinters en leken dus te zijn begonnen aan een kansloze missie, zeker omdat hun maximale voorsprong van ruim acht minuten op veertig kilometer van de streep teruggelopen was tot anderhalve minuut. De sprinters kwamen eraan, maar door de weersomstandigheden en het lastige parcours met veel bochten was het voor het peloton lastig om georganiseerd te jagen. En dus bleven Bauer en Elmiger aan kop, ook toen finishplaats Nimes naderde.

In Nimes leek het te gaan lukken voor de twee. De voorsprong van de vluchters liep terug van dertig seconden tot 25 tellen en daarna werden het er twintig en vijftien, maar de finishlijn naderde snel. Bauer en Elmiger gingen de laatste kilometer in en toen er nog 400 meter te gaan was, zette de Zwitser de sprint in. Bauer ging er overheen en leek de eerste Nieuw-Zeelandse etappewinnaar ooit in de Tour de France te gaan worden, maar vanuit het peloton kwam Alexander Kristoff aangesprint. Met nog een meter of vijftig te gaan denderde hij over Bauer heen, die na een aanval van 222 kilometer dus net geen loon naar werken kreeg. Heinrich Haussler sprintte naar de tweede plaats, voor Peter Sagan. Marcel Kittel kon zich niet in de sprint mengen.

In het algemeen klassement veranderde niets in de etappe van Tallard naar Nimes, die leidde over niet één gecategoriseerde beklimming. De Italiaan Vincenzo Nibali gaat als leider de rustdag van maandag in.Posted in: roerdalen