By juni 8, 2014 10:40 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Twee dagen grootste Keramiekmarkt Swalmen

Roerdalen/Swalmen – In Swalmen wordt tijdens de pinksterdagen zondag 8 en maandag 9 juni 2014, de Internationale Keramiekmarkt Swalmen gehouden.

Limburg houdt met dit evenement een levendige keramiektraditie hoog. Hoewel de oude productiebedrijven sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verdwenen zijn door de opkomst van kunststof en goedkope producten uit lagelonenlanden, vindt men tegenwoordig vele keramiekateliers, waarbij het accent meer op de kunstzinnige keramiek ligt. Voor een goed ontworpen en degelijk uitgevoerd product is er een nieuwe waardering ontstaan. Een goede maaltijd met vrienden aan een mooi gedekte tafel met handgemaakt serviesgoed is een en al feestelijk genieten!

Om u te verrassen heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een groot aantal nieuwe sterren aan het keramiekfirmament. De aandacht wordt gefocust op variatie en vernieuwing op de 14e Internationale Keramiekmarkt in Swalmen.

Deze keramisten komen behalve uit Nederland, uit Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië,
België, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen en Litouwen. Bij de infostand is een lijst verkrijgbaar van alle deelnemende keramisten met de locatie van hun stand.

De Internationale Keramiekmarkt Swalmen is een keramiektraditie van een hoog cultureel en kunstzinnig gehalte. Elke keer weer trekken ongeveer twaalf tot vijftienduizend bezoekers langs de opgestelde stands. De markt is daarmee ook een ontmoetingspunt. Ook aan de inwendige mens is gedacht, in de grote tent is van alles te koop om uw honger te stillen en uw dorst te lessen.

Met elkaar staan de deelnemers garant voor keramiek van hoge kwaliteit. Behalve gebruikskeramiek is er ook ander kwalitatief hoogstaand en gevarieerd keramisch werk te vinden zoals objecten, sculpturaal werk en tuinkeramiek, maar ook keramische sieraden en zelfs keramische muziekinstrumenten.

Voor een interactie met het publiek vinden er diverse originele activiteiten plaats. Zo zullen Maria Stams en José Fijnaut portretkoppen boetseren van prominente persoonlijkheden. Vanzelfsprekend worden ook de kids niet vergeten.Ook aan de inwendige mens is gedacht, in de grote tent is van alles te koop om uw honger te stillen en uw dorst te lessen

Openingstijden
Zondag 8 juni 2014, 10:00 – 18:00 uur maandag 9 juni 2014, 10:00 – 18:00 uur.
Locatie
Zwembad De Bosberg
Bosstraat 116
6071 PZ SWALMEN
Contactgegevens
general:
http://www.keramiekmarktswalmen.nlPosted in: roerdalen, roermond