By juni 2, 2014 9:45 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : WK voetbal: Twee middenvelders Oranje geblesseerd

Roerdalen – De middenvelders De Guzman en Clasie hebben respectievelijk last van een kwetsuur aan de hamstring en de enkel. Het is onduidelijk of ze woensdag meedoen in het oefenduel met Wales as woensdag.
Beiden trainden maandag niet mee.

4-4-2

Van Gaal baalt van de blessure van De Guzman omdat hij graag tegen Wales met dezelfde elf wilde spelen als tegen Ghana. Oranje versloeg het Afrikaanse land zaterdag met 1-0 in een oefenduel. De Guzman vormde in die wedstrijd samen met Nigel de Jong het verdedigende blok op het middenveld. Dat is ook de favoriete positie van Clasie.

Omdat Wales waarschijnlijk met slechts één spits aantreedt in Amsterdam, is Van Gaal van plan het spelsysteem iets te wijzigen. ”Dan gaan we 4-4-2 spelen. Daley Blind schuift dan door naar het middenveld. Dat is het voordeel van deze elf, ook tijdens een wedstrijd kan ik zo heel gemakkelijk van systeem veranderen.”

Op het WK rekent de bondscoach erop dat Australië dezelfde speelstijl hanteert als Wales.
De ontmoeting met Wales is de laatste oefenwedstrijd van Oranje voor het WK. Het Nederlands elftal vertrekt donderdag naar Rio. De openingswedstrijd tegen Spanje staat op vrijdag 13 juni op het programma.Posted in: roerdalen